Urmărește emisiunea live


Guvern Orban. Ciolacu susține că Orban trebuie să vină cu o altă formulă

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că premierul desemnat Ludovic Orban trebuia să vină mai întâi cu lista de miniștri și programul de guvernare, apoi să propună calendarul pentru învestirea Guvernului. El susține că liderul PNL nu a respectat pașii constituționali.

„În cursul acestei dimineți, atât eu, cât și președintele senatului, domnul Meleșcanu, am primit o adresa, o scrisoare din partea domnului ministru desemnat, domnul Ludovic Orban, cu o propunere de calendar. Eu aș dori să fiu foarte bine înțeles, vorbim de formarea guvernului României și trebuie respectați pașii constituționali care trebuie făcuți. Cu adevărat nu pot să resping această scrisoare sau să nu iau act de ea, dar nu aceștia erau pașii. Posibil din cauză că n-am avut o întâlnire directă cu domnul prim-ministru desemnat, domnul Ludovic Orban, să fi recurs la această scrisoare cu propunerea de calendar, dar primul pas pe care trebuie să-l facă primul-ministru desemnat este să vină cu formula de guvern și cu programul de guvernare. Pe urmă atributul calendarului este al BPR, unde normal se va vota și se va tranșa și pe urmă vom respecta acest calendar cu audierile și cu votul", a spus Marcel Ciolacu, în Parlament.


Președintele Camerei Deputaților a adăugat că nu se va prelungi mai mult decât e nevoie calendarul de învestire al Guvernului, însă audierile viitorilor miniștri în comisiile de specialitate ale Parlamentului nu pot fi „doar de formă".


„Ce vă pot asigura este că nu vom prelungi mai mult decât este nevoie acest calendar, dar cred că și dumneavoastră și parlamentarii doresc că aceste audieri să nu fie niște audieri de formă, nu neapărat niște audieri cu vendete politice, dar trebuie să fie niște audieri foarte serioase, pe respectarea constituției și a legilor țării. Repet, vorbim matur despre un viitor guvern. Sunt una dintre persoanele care după trecerea moțiunii nu consider că suntem într-o criză majoră politică, criză ar deveni în cazul în care acest guvern nu va fi investit", a adăugat Ciolacu.


Ludovic Orban a depus, joi, la secretariatul Camerei Deputaților și Senatului, propunerea de calendar pentru învestirea Guvernului. Potrivit documentului obținut de MEDIAFAX, pe 29 octombrie va fi audierea miniștrilor în comisii, iar pe 30 octombrie votul de încredere în Plenul comun.


Astfel, potrivit calendarului propus de Ludovic Orban, pe 29 octombrie urmează să fie audierea miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, apoi pe 30 octombrie votul de încredere într-o ședință de Plen comun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel