Urmărește emisiunea live


Ciolacu și Stănescu, susținuți de 35 de organizații județene pentru preluarea conducerii PSD - Surse

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu ar fi susținuți de 35 de organizații județene să preia interimar conducerea PSD, funcțiile de președinte al partidului și respectiv secretar general, potrivit unor surse politice.

Totodată, Marcel Ciolacu ar vrea să propună schimbarea și a celor opt vicepreședinți regionali, iar cei actuali să demisioneze, au adăugat sursele citate. În prezent, potrivit site-ului PSD, vicepreședinți ai partidului sunt Carmen Dan, Doina Fedorovici, Gabriela Firea, Mirela Furtună, Natalia Intotero, Roxana Mînzatu, Marian Oprișan, Doina Pană, Paul Stănescu, Bogdan Trif, Lia Olguța Vasilescu și Gabriel Zetea, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Mihai Fifor a afirmat, marți, că PSD are nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere, care să ducă proiectul partidului mai departe. El a adăugat că, pentru ca PSD să fie reconstruit, e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri electorale. Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a discutat, marți dimineață, cu lideri din PSD, iar acesta urmează să preia conducerea interimară a partidului alături de o echipă de coordonare formată din opt lideri regionali din țară, au declarat surse social-democrate pentru Mediafax.

Ce a declarat Daniel Suciu

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a declarat, marți dimineață, înainte de a intra în biroul lui Marcel Ciolacu, că este de acord cu demisia în bloc a vicepreședinților de partid.

Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcția de președinte executiv ar putea dispărea. Actualul președinte executiv al social-democraților, Eugen Teodorovici, a declarat, luni seară, că s-a văzut cu Marcel Ciolacu la Parlament și i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe ușa din dos” de la șefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidențiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcția de președinte executiv al PSD.

Partidul va organiza, cel mai probabil, un Ccongres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au declarat sursele social-democrate, pentru Mediafax.

CEx se reunește marți, de la ora 18.30, la sediul PSD din Kiseleff.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel