Mutarea lui Ciolacu. Chirieac, despre viitorul partidului: Următoarele ore, hotărâtoare!

Rodica Mitu / 25 noi 2019 / 17:31
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză după ce s-a aflat că Marcel Ciolacu urmează să se întâlnească cu un grup restrâns al liderilor din PSD.

Întrebat, luni după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, dacă, prin întâlnirea de luni seară, se anunță, cumva, sfârșitul politic al Vioricăi Dăncilă după ce a pierdut în turul doi al alegerilor prezidențiale, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns astfel: „Se pare că da. Trăgaciul acestui eveniment l-a constituit prezența lui Gabriel Oprea, în sediul PSD, în seara alegerilor și faptul că domnia sa este acum vicepreședinte PSD și membru al CEx, fără știrea celorlalți membri ai Comitetului Executiv. Duminică seară, lumea era în stare de șoc, nu se conștientiza ceea ce se va întâmpla cu viitorul partidului. Brusc, toată lumea s-a coalizat pe prezența și apartenența lui Gabriel Oprea la PSD. Este unul dintre motivele pentru care se convoacă și întâlnirea de la ora 19.00 (n.r. cea cu Marcel Ciolacu). Probabil că Marcel Ciolacu va ocupa funcția de președinte interimar până la organizarea Congresului."

Ore decisive pentru viitorul PSD

 

„Cred că principalul obiectiv al PSD în perioada următoare”, a continuat analistul, „este împiedicarea alegerilor anticipate. PSD are o șansă reală să revină peste un an, pentru că, după cum arată Guvernul PNL acum și în contextul declarațiilor care se fac, mi-e teamă că va fi plânsul și scrâșnirea dinților. Dar să le dăm luna de miere, au dreptul din punct de vedere politic. Revenind, șansa PSD este să se reformeze și să stea liniștit, Guvernul Orban făcându-le treaba. Însă, dacă alegerile vor fi în martie, în trei luni de zile lumea nu are suficient timp să se lămurească. După va urma o lungă perioadă în care eu, personal, nu știu unde se îndreaptă România", a mai spus Bogdan Chirieac.

De asemenea, întrebat dacă Viorica Dăncilă va demisiona în cazul în care i se va cere, Bogdan Chirieac a declarat: „CEx-ul convocat pentru marți, la ora 18.30, va fi un moment în care se pot întâmpla lucruri doar dacă doamna Dăncilă face un pas lateral. Dacă dânsa nu dorește și cere Congres, atunci lucrurile se complică. Există lege, există un statut. Probabil că următoarele ore și noaptea ce urmează vor fi hotărâtoare pentru viitorul imediat al PSD!"