Ciolacu îi răspunde acid lui Orban și PNL: ”Văicăreală publică!” PSD a publicat cifrele

Marcel Ciolacu i-a răspun lui Ludovic Orban și liberalilor care acuză ”dezastrul” lăsat de PSD.

În contextul în care Ludovic Orban a transmis că muncește 16 ore pe zi pentru a repara dezastrul lăsat de Guvernele PSD, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a transmis un mesaj:

„Liberalii trebuie să înceteze cu văicăreală publică! Și-au asumat guvernarea și trebuie să guverneze!

Guvernarea PSD a demonstrat că se poate face performanță, economia României crescând susținut în anii în care am guvernat. Nu o spunem doar noi, ci toate instituțiile europene și internaționale de profil.

Ce face PNL? A desființat aproape toate programele naționale de succes și ce a mai rămas a distrus fie din incapacitate, fie din prostie. În schimb, zilnic îndatorează țara prin împrumuturi împovărătoare pe zeci de ani de acum înainte.

Iată cum stau lucrurile:

În Noiembrie 2019: datoria publică +12 miliarde lei față de octombrie 2019.

În Decembrie 2019: deficit bugetar suplimentar de 11 mld lei față de noiembrie 2019!

Astfel, datoria publică în decembrie 2019 va fi cu cel putin 23 miliarde lei mai mare față de octombrie 2019 (12 mld lei + 11 mld lei).

Dacă ținem cont și de deprecierea leului în decembrie 2019 față de octombrie 2019, dar și de faptul că noul guvern s-a împrumutat mai scump decât vechiul guvern, atunci datoria publică în decembrie 2019 va fi cu circa 24 miliarde lei mai mare decât în octombrie 2019.

Pe scurt, noul guvern a crescut în 2 luni datoria publică cu 24 miliarde lei (12 miliarde lei / lună), pe când în timpul guvernării PSD, adică în 34 de luni, acest indicator a crescut cu 89.7 miliarde lei (2,6 miliarde lei / lună) .

Concluzie: deși se vaită pe unde apucă, PNL crește datoria publică într-un ritm de aproape 5 ori mai mare decat PSD - 12 mld lei/lună creștere datorie PNL versus 2.6 mld lei/lună creștere datorie PSD”, a scris Ciolacu pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel