Ciolacu, după ce a fost ales preşedinte al Camerei: Nu sunt şeful lor

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Social-democratul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după ce a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, că în această calitate va avea o altfel de abordare, subliniind că el nu este şeful deputaţilor şi va avea rolul, în perioada următoare, de a se intra în normalitate.

'Cred că s-a terminat acest periplu şi sper să fie de bun augur. (...) Eu presupun că voi avea o altfel de abordare, în primul rând. Dânsul (Liviu Dragnea - n.r.) era şi preşedintele partidului, eu am scăpat de acest lucru şi nu-mi doresc acest lucru şi abordarea mea va fi foarte clară. Cum am zis şi în Cameră: nu sunt şeful deputaţilor. Am un singur rol în perioada următoare - de a intra în primul rând în normalitate. Normalitate înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înţelegerile cu liderii de grup să fie de toată lumea semnate, de exemplu componenţa Biroului permanent, comisiile. O să mă aplec mult mai mult pe organizarea şi pe gestionarea problemelor din Camera Deputaţilor, politice în primul rând', a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă se dezice de Liviu Dragnea, Ciolacu a replicat: 'În CEx am spus că eu niciodată nu o să vorbesc absolut nimic rău de fostul preşedinte al PSD. Nu că aş fi de acord cu metodele lui, nu o să fac absolut deloc acest lucru'.

Despre relația cu Pro România

În privinţa relaţiei cu Pro România, Ciolacu a arătat că aceasta va fi una corectă, ca şi cu absolut toate grupurile parlamentare. Ciolacu a precizat că alegerea sa în fruntea Camerei Deputaţilor nu a fost negociată cu ALDE.

'Nu s-au negociat voturile. PSD şi ALDE sunt în coaliţie', a adăugat acesta. El a mai spus că doreşte să organizeze mai bine comunicarea între Guvern şi Camera Deputaţilor, precum şi cu presa. 'Mâine voi avea o întâlnire cu membrii Biroului permanent ai PSD să ne organizăm. Apoi o să fac o procedură de lucru cu doamna premier în relaţia Camerei Deputaţilor şi Guvern şi o să am o discuţie cu presa să facem un mod de lucru cât mai relaxat', a adăugat Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel