Urmărește emisiunea live


Ciolacu, despre asumarea răspunderii Guvernului: Este un abuz

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, este de părere că Guvernul face un ”abuz” prin asumarea repetată a răpunderii. 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că asumarea răspunderii Guvernului Orban pentru diverse acte normative în ultimele două luni reprezintă "un abuz", scrie Agerpres. 

"Citeam şi declaraţiile domnului Zegrean. În 30 ani au fost trei sau patru asumări. Noi avem acum în 60 de zile aproape, şapte. Oricum am vrea să o pitim sau să o aşezăm, este un abuz (...) Am văzut şi eu. Deşi legea de abilitare a trecut, Guvernul tot promovează ordonanţe de urgenţă care impun sesiune extraordinară atât la Senat, când este primă cameră sesizată, cât şi la Cameră, mai nou, fiind dată ordonanţa pe învăţământ. Angajarea răspunderii înseamnă plen reunit. Ştim că preşedintele României are acest atribut şi şi-a exprimat deja dorinţa, după ce legea va fi trimisă la Parlament", a afirmat Ciolacu sâmbătă înaintea reuniunii PES, "Un nou contract social european - 300 de activişti pentru un mesaj de stânga european".

El a precizat că ordonanţa de urgenţă pe învăţământ nu a fost primită la Camera Deputaţilor, prim for sesizat în acest caz. "Cred că luni. Vom vedea", a adăugat Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel