Luc Besson, audiat de poliţie

Femeie sechestrată - Imagine cu rol ilustrativ
Femeie sechestrată - Imagine cu rol ilustrativ

Cineastul francez Luc Besson a fost audiat marţi aproape cinci ore de poliţia franceză în ancheta deschisă în urma acuzaţiilor de viol formulate de o tânără actriţă, învinuiri pe care regizorul le neagă.

'Luc Besson a fost audiat la solicitarea sa, a răspuns la toate întrebările şi au fost verificate toate aspectele dosarului', a declarat pentru AFP avocatul cineastului, Thierry Marembert. 'Depoziţia a fost trimisă apoi la parchet, care urmează să o analizeze', a precizat o sursă judiciară. Acest lucru înseamnă că parchetul din Paris trebuie să se pronunţe asupra cursului anchetei: poate clasa acuzaţiile, poate dispune investigaţii suplimentare sau, dacă dispune de suficiente indicii, poate decide începerea urmăririi penale. În lumina elementelor pe care le-au avut la dispoziţie, anchetatorii au estimat că, în acest stadiu, nu se impune reţinerea lui Luc Besson, nici confruntarea cu acuzatoarea.

Denunțătoarea, o actriță

Acuzatoarea influentului producător francez este o actriţă de 30 de ani, Sand Van Roy, care a depus plângere în ziua următoare întâlnirii avute cu regizorul într-un hotel parizian. Regizorul a etichetat acuzaţiile ca 'fanteziste'. Actriţa le-a povestit anchetatorilor că avea o relaţie intimă cu regizorul de 59 de ani de aproximativ doi ani şi că se simţea obligată să o continue având în vedere raporturile lor profesionale, potrivit unei surse apropiate anchetei şi a dezvăluirilor făcute de actriţă în presă. În luna iulie, actriţa şi manechinul de origine belgiano-olandeză a depus o a doua plângere pentru viol, care vizează fapte comise anterior, pe parcursul a doi ani, potrivit unei surse apropiate anchetei. Un articol publicat în iulie de site-ul francez de ştiri Mediapart a cules mărturiile mai multor femei care îl acuză pe cineast de gesturi deplasate şi de agresiuni sexuale. O fostă directoare de casting, care a făcut o plângere la parchet privind agresiuni sexuale, a fost audiată în calitate de martor în luna septembrie. Potrivit unei surse apropiate anchetei, faptele denunţate erau prescrise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel