Cine va ridica trofeul Roland Garros după Simona Halep - analiză

Cine va ridica trofeul Roland Garros după Simona Halep - analiză. foto: @rolandgarros - Twitter
Cine va ridica trofeul Roland Garros după Simona Halep - analiză. foto: @rolandgarros - Twitter

Roland Garros 2019 este un turneu la care candidatele la trofeul deținut acum de Simona Halep nu au fost niciodată atât de numeroase.

Într-un sezon marcat de victoriile a 25 de jucători diferiți în 28 de turnee, această ediție a Roland-Garros din 2019 va fi deosebit de deschisă. Cine va reuși după Simona Halep să ridice Cupa Suzanne-Lenglen sâmbătă, 8 iunie, la Roland Garros 2019? Siteul rolandgarros.com a pregătit o prezentare generală a sportivelor implicate și a atuurilor fiecăreia.

Ele au marcat sezonul pe zgură 2019

Care este punctul comun al tenismenelor Karolina Pliskova, Kiki Bertens și Petra Kvitova? Acestea sunt singurele jucătoare care au câștigat mai mult de un titlu în acest sezon, inclusiv cel puțin unul pe zgură.

Cea mai bine cunoscută pentru calitățile sale de jucător de suprafață rapidă, Karolina Pliskova a dat o lovitură mare câștigând la Roma. Deja semifinalistă la Roland-Garros în 2017, protejată de Conchita Martinez (finalistă la Paris, în 2000), va dori să-și impună noul statut de numărul doi WTA.

De asemenea, fosta semifinalistă Porte d'Auteuil (în 2016), Kiki Bertens a demonstrat la Madrid, unde a câștigat împotriva lui Simona Halep, că loviturile ei pot provoca dezastru pentru adversare pe o suprafață care îi place în mod deosebit.

În ceea ce o privește pe Petra Kvitova, dacă ea a cedat la Kiki Bertens la Madrid și a trebuit să se retragă împotriva Maria Sakkari la Roma, încă rămâne numărul unu în The Race, iar titlul de la Stuttgart o face una dintre favorite, dacă leziunea de la piciorul stâng nu-i va deranja planurile.

Jucătoare care au strălucit deja în turnee


Ușor mai puțin vizibile decât în anii precedenți, câteva jucătoare sunt mereu în căutarea succesului. Mai ales într-un turneu de Grand Slam. Așa este cazul, desigur, cu Simona Halep, notează sursa citată. Câștigătoare a titlului la Roland Garros în 2018 și dublu-finalistă la Paris (2014, 2017), româncă, a treia jucătoare a lumii și cea mai bună pe zgură, a ajuns recent la finala din Madrid. Ea este cea mai serioasă concurentă pentru trofeul Roland Garros 2019.

Video - Simona Halep, Roland Garros 2019

Dar, specialiștii cred că și victima ei din ultimul an, Sloane Stephens, alături de Garbine Muguruza, sunt capabile să ajungă la trofeu.

Americanca Serena Williams, cu 23 de succese de Grand Slam, în vârstă de 37 de ani, care nu a mai câștigat niciun trofeu de la Australian Open în 2017, își dorește să bată recordul de titluri de Grand Slam la Margaret Court, care a devenit obsesia sa. Forțată să se retragă înainte de al doilea tur împotriva sora ei Venus la Roma, Serena a sosit mai devreme la Paris. Dar genunchiul său stâng o va lăsa în pace?

În plus față de aceste șapte jucătoare, mult mai multe, în acest an, și-ar putea face drum spre finală sau chiar și pentru trofeu. Ne gândim, în mod evident, la Naomi Osaka, numărul unu mondial și câștigătoare în ultimele două turnee de Grand Slam, la US Open și la Australian Open. Deși nu a strălucit în timpul sezonului pe zgură, japoneza, care continuă să învețe pe această suprafață, va forța și la Paris.

Citește și: Galerie FOTO: Simona Halep, echipament nou la Roland Garros 2019

Cine va ridica trofeul Roland Garros după Simona Halep - analiză. foto: @simonahalep - FB

O altă surpriză poate veni și de la Jelena Ostapenko. Dar și de la Belinda Bencic, impresionantă la Madrid, înainte de a pierde la Simona Halep. Sau Madison Keys, câștigătoare la Charleston, în aprilie, și semifinalistă anul trecut la Open-ul francez, apoi Johanna Konta, finalistă la Rabat și Roma, Maria Sakkari, câștigătoare la Rabat și semifinalistă la Roma, ori Ashleigh Barty, într-un rel progres în ultimele luni, Victoria Azarenka, din ce în ce mai eficientă, sau Elina Svitolina, sunt nume interesante, în cazul în care accidentarea de la genunchi va fi depășită.

Caroline Garcia este autoarea unui meci foarte bun împotriva Simona Halep în Fed Cup, în luna aprilie, dar, de asemenea, iar Kristina Mladenovic este și ea în ascensiune, după asocierea sa cu Sascha Bajin în aprilie. „Kiki" a câștigat opt din ultimele zece meciuri pentru a obține calificări la Madrid (înfrângerea în al doilea tur împotriva Petra Kvitova) și la Roma (în sferturi înfrângere împotriva lui Maria Sakkari), învindând-o exact pe Caroline Garcia, apoi pe Belinda Bencic sau Ashleigh Barty.

Citește și: Simona Halep la Roland Garros: Urmăriți călătoria mea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel