EXCLUSIV  Cine va prelua Ministerul Sănătății în Guvernul Orban. Miză MARE: măsuri URGENTE pentru medicamente și rezidențiat 2019

Orban  SURSA FOTO AGERPRES
Orban SURSA FOTO AGERPRES

Liberalii și-au asumat guvernarea și au spus că sunt în stare să guverneze, chiar și cu un guvern monocolor, minoritar.

Zilele acestea se caută miniștri, în special pentru portofoliile mai grele, care nu sunt dorite de toată lumea. Pe surse se aude că sunt trei variante de lucru in PNL pentru portofoliul Sănătății: Horațiu Suciu, Cristian Bușoi și Vasile Râmbu.


Horațiu Suciu din Târgu Mureș este un profesor chirurg cardiovascular respectat. Vasile Râmbu este managerul spitalului județean din Suceava, economist, care a reușit, cu sprijin local, să facă lucruri bune în spitalul județean Suceava.

Cristian Bușoi este un nume foarte cunoscut în domeniul sănătății, europarlamentar, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și cunoaște atât sistemul de sănătate, cât și mecanismele decizionale din minister, Casa de Sănătate sau de la Bruxelles. Deși poziția de vicepreședinte PNL și experiența politică par să încline balanța către Cristian Bușoi, dacă ținem cont însă că l-a contracandidat pe Ludovic Orban la ultimul Congres PNL, rămâne de văzut care va fi decizia finală a liberalilor.

Ce spune jurnalistul Val Vâlcu

Nu este momentul de încercări în ceea ce privește viitorul ministru al Sănătății pentru că trebuie rezolvate mai multe crize - cea a celor 128 medicamente ale căror prețuri expiră pe 1 noiembrie, dar și criza cu rezidențiatul. Este nevoie de un om care cunoaște administrația, să mai fi lucrat într-o funcție executivă în Sănătate.

Este nevoie de om cu experiență, nu de o persoană care abia acum să se familiarizeze cu mediul din Executiv. Așadar problema medicamentelor și rezidențiatul sunt doar două dintre situațiile care necesită măsuri urgente din partea viitorului ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel