Cine va eutanasia câinii? Veterinarii spun NU

caineop
caineop
Colegiul Medicilor Veterinari din București a redactat o scrisoare pe care fiecare medic o completează. Prin această scrisoare, veterinarii spun NU eutanasiei. Vier Pfoten se solidarizează cu această inițiativă. 
[caption id="attachment_367158" align="aligncenter" width="640"] Fotografie ilustrativa[/caption]

Medicii veterinari din Capitală și Vier Pfoten informează ANSVSA și Colegiul Medicilor Veterinari că vor boicota campania de eutanasiere în masă a câinilor fără stăpân. Colegiul Veterinarilor din Capitală face apel către toți medicii veterinari să completeze scrisoarea și să o trimită pe adresele celor două instituții.

Medicii veterinari, citați până acum, indiferent de orașul în care își desfășoară activitatea, au explicat că eutanasia este ultima variantă și se realizează în momentul în care câinele are o boală ce nu mai poate fi tratată, care-i provoacă dureri sau când câinele este foarte bătrân. Eutanasia se face de către medic, la cererea stăpânului. Prin urmare, dacă toți medicii veterinari vor susține acest boicot, cine va eutanasia câinii?

Iată scrisoarea Colegiului Medicilor Veterinari din Capitală:

"Catre: Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Catre: Colegiul Medicilor Veterinari            Ma numesc ......................................................, sunt medic veterinar inregistrat la Colegiul Medicilor Veterinari avand cardul de identitate si parafa numarul ..........................          In calitate de medic veterinar va informez ca NU voi participa la implementarea OUG 155/2001 care prevede "eutanasia" cainilor clinic sanatosi in scopul diminuarii numarului acestora de pe strazi, deoarece Codul Deontologic al medicului veterinar prevede, la art. 50: “Medicul veterinar se va abtine sa practice eutanasia, cu exceptia cazurilor cand aceasta pune capat suferintelor unui pacient IRECUPERABIL”. Deasemenea, Hotararea nr.24/03.12.2011 a Consiliului National al Medicilor Veterinari precizeaza ca eutanasierea efectuata asupra cainilor, IN AFARA DE BOLILE INCURABILE, reprezinta abatere disciplinara, fiind interzisa".   Tin sa mentionez ca eutanasia este o procedura strict medicala care se aplica doar animalelor afectate de o patologie in stadiu terminal, in scopul crutarii suferintei lor, iar deontologia nu imi permite sa aplic acest tratament unui animal clinic sanatos (atat fizic cat si mental). Prevederile  acestei  legi sunt abuzive si realizate fara consultarea specialistilor din domeniu si nu imi reprezinta opinia cu privire la gestionarea cainilor fara stapan.            Termenul de eutanasie este ales tocmai pentru a evita conotatia negativa pe care o are orice alta terminologie (ucidere asistata, ucidere fara durere) atat din punct de vedere moral cat si al imaginii pe care o poate crea. Aceasta confuzie aduce mari prejudicii profesiei de medic veterinar si coboara artificial pragul de acceptare a sfarsirii deliberate a unei vieti.          Ca atare doresc delimitarea stricta intre colegii medici care recurg la eutanasie pe baza unui suport medical cu cei care o implementeaza la animalele clinic sanatoase.   Va multumesc pentru timpul acordat.   Data:                                                                Semnatura:"

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel