Cine sunt parlamentarii care au facut Legea vânătorii, care i-a înfuriat pe ciobani

Scandalul legat de limitarea numărului de câini de la o stână, dar și interzicerea pășunatului din 6 decembrie, până pe 23 aprilie a fost declanșat de un proiect de lege depus în februarie 2013 de opt deputați și de doi senatori, opt dintre ei fiind de la PSD.

Inițial, proiectul  retrimis de președintele Klaus Iohannis la Parlament, modifica o lege din 2006 și introduce amenzi pentru ciobanii cu prea mulți caini. Ciudat este că acest proiect  a fost făcut la presiunea vânătorilor, nemultumiți că ciobanii și câinii lor le gonesc vânatul, scrie hotnews.ro.

Printre cei zece senatori și deputați ce au inițiat proiectul ce a devenit Legea 149/2015 se număra și câtiva vânători, unii deținand chiar funcții de conducere în Asociația Generală a Vânâtorilor. Deputații Atilla Kelemen și Florin Iordache sunt vicepreședinti ai AGVPS, organizație al cărei preăedinte este nimeni altul decât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

In raportul AGVPS de după congresul din luna mai al Asociației Vânătorilor și Pescarilor se menționează "așteptarea prelungită" și tensiunea generată de amânarea de patru ori a dezbaterii legii.

În documentul de după Congresul AGVPS sunt nominalizați toți parlamentarii care au inițiat proiectul, l-au "îmbunătățit" sau l-au suținut.

[citeste si]

"Meritul elaborarii unui proiect de lege rational conceput pentru o reala imbunatatire a cadrului juridic in domeniul cinegetic, revine, in primul rand, initiatorilor proiectului de Lege de modificare si completare a Legii nr. 407/2006, d-nilor senatori Ioan Chelaru si Ion Rotaru si d-nilor deputati Florin Iordache, Atilla Kelemen, Angel Talvar, Vlase Gabriel, Aurel Vladoiu, Florin Paslaru si Bogdan Ciuca. In cel putin egala masura, un merit asemenea au si deputatii-vanatori care au constituit grupul omogen si eficient de imbunatatire a elaboratului initial, cuprinzand reprezentanti ai principalelor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor - d-nii Marian Dragomir, Cristian Chirtes, Dan Coriolan Simedru, Florin Urcan si Atilla Kelemen.

S-au mai remarcat prin sustineri pertinente si la obiect, in interesul unei legi mai bune si protectioniste pentru vanat, d-nii deputati Costel Soptica, Petre Daea, Ion Tabugan, Steriu Valeriu, Ion Balan, Anton Marin, dar nu numai acestia, fiindca au realizat necesitatea imbunatatirii actualei legi, modificata si completata abuziv, anterior printr-o Ordonanta de Urgenta", se scrie in documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel