Cine sunt judecătorii cu care Băsescu s-a întâlnit la cafea

basescu-cotroceni
basescu-cotroceni

Traian Băsescu a mărturisit în emisiunea de la TVR că s-a întâlnit cu doi judecători la o cafea, înainte de a face numirile la Înalta Curte. Băsescu a precizat că a invitat doi judecători "cu dosare impecabile, unul de la Curtea Supremă, altul de la Curtea de Apel București”.

Potrivit ziuanews.ro, cei doi judecători cu care s-a întâlnit Traian Băsescu sunt Anton Pandre și Stan Mustaţă.

Anton Pandrea este fostul preşedinte al Secţiei Penale de la instanţa supremă.

Fost diplomat înainte de 1989, Pandrea avea o relaţie de prietenie de peste 10 ani cu Ştefan Deaconu, unul dintre consilierii lui Traian Băsescu. Anton Pandrea a apelat la relaţia de prietenie cu Deaconu şi atunci când a vrut să afle dacă Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului de la Parchetul General, Victor Jităraşu Cornoiu şi pe cel de numire a acestuia în funcţia de judecător suprem. Atunci când Deaconu i-a confirmat fostului şef al Secţiei Penale că decretul a fost semnat, dar nu şi trimis spre publicare în Monitorul Oficial, Pandrea l-a desemnat ilegal pe Jităraşu Cornoiu ca membru într-un complet de 3 judecători la ÎCCJ. În urma acestei acţiuni, Jităraşu Cornoiu este şi în prezent cercetat de Parchetul General, scrie ziuanews.

Cel de-al doilea judecător invitat de Traian Băsescu la cafea ar fi Stan Mustaţă, şef de secţie penală la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe de altă parte, site-ul luju.ro susține, citând surse neoficiale, că cel de-al doilea judecător ar fi Dan Lupașcu, fost președinte al CSM și fost președinte până de curând la Curtea de Apel București – în prezent judecator al acestei curți.

Niciunul dintre cei trei judecători nu au confirmat informația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel