Cine este tânărul din imagine. Legătura cu Klaus Iohannis, controversă cu Mircea Badea

Tânărul cu pancarta ”Acasă-i cald și bine dar eu strig și pentru tine” a fost remarcat la protestele din Piața Victoriei. El a apărut pe Euractiv și a dat și o declarație pentru BBC News. 

Dar el nu este un simplu tânăr protestatar. Este Sebastian Burduja, fiul lui Marinel Burduja. Dar, dincolo de rădăcinele sale, Sebastian Burduja a fost remarcat pe lângă președintele Iohannis. 

[citeste si]

Sebastian Burduja a lucrat la Banca Mondială.

În 2011, el și Dan Nechita, ajuns consilier al premierului Dacian Cioloș, au fondat CAESAT, ONG lansat cu sprijinul BCR. El a înființat și ONG-ul Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS). Consilieri prezidențiali, parlamentari și lideri politici au fost alături de acest ONG încă de la lansare. Tinerii din ONG s-au întâlnit în 2015 cu Klaus Iohannis. 

foto: activenews.ro

(w670)

În plus, în presă au mai apărut știri ce puneau în legătură LSRS cu președintele Klaus Iohannis. Iată un exemplu- captură foto ”Gândul” din 2015: 

(w670) 

În 2016, Sebastian Burduja a înființat partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), participând și la alegerile parlamentare. 

Controversă cu Mircea Badea

După ce Mircea Badea a scris pe Facebook ”Toti putzoii imbuibati cu bani de la Bancorex sustin lupta anticoruptie. Haaai siiktiiiirrr!!!!!”, Sebastian Burduja a răspuns: ”În seara asta, la protestul din Piața Victoriei, am aflat de la o prietenă că am intrat în galeria selectă a oamenilor înjurați, jigniți și calomniați de acest personaj. Neavând ce să spună despre mine, probabil, îmi ia la țintă familia. Tatăl meu, Marinel Burduja, un om discret și cu prea mult bun simț, este unul dintre puținii oameni care au lucrat la BRCE (devenită ulterior Bancorex) și s-au împotrivit abuzurilor de acolo. Cu ani înainte de prăbușirea băncii, a fost marginalizat și a părăsit banca după un conflict public cu președintele de atunci, Răzvan Temeșan, care a și răspuns penal pentru faptele sale. Tatăl meu nu a fost implicat niciodată în vreo controversă sau anchetă. A avut apoi șansa să lucreze în multiple bănci străine, având reputația unui profesionist respectat. Sunt mândru de părinții mei și regret că, după ce am revenit în România și am decis să mă implic în viața publică, familia mea a devenit ținta unor "trolli" de profesie. `Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni...`”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel