Cine este Marcel Ciolacu, propunerea premierului pentru ministru al Apărării

Ion-Marcel Ciolacu este noua propunere de ministru al Apărării, după demisia de marți a lui Adrian Țuțuianu. Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, la România TV, că pentru desemnarea lui Ciolacu  la Apărare a discutat atât cu Liviu Dragnea, cât și cu pre1ședintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu deține funcția de vicepremier al Cabinetului Tudose. Pe lângă faptul că a urmat cursuri postuniversitare în domeniul securității și apărării naționale, "Securitate și bună guvernare", la Colegiul Național de Apărare București, în perioda 2008-2009, el s-a înscris în 2014 și la doctorat la Academia SRI.

Deputatul Ion-Marcel Ciolacu este membru fondator al PSD Buzău. De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău.

Ion-Marcel Ciolacu La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Ion-Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr.10 Buzău, colegiul uninominal nr.7, unde l-a avut în postură de contracandidat pe democrat-liberalul Cezar Preda. Actualmente, el este secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. În 2015, a fost ales prin vot deschis președinte al Organizației Județene PSD Buzău.

Social-democratul a fost și consilier onorific al lui Victor Ponta, în perioada când acesta era premier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel