Cine este Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii

Dragoș Pîslaru este, începând de astăzi, noul ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), la mai puțin de o săptămână după demisia Anei Costea de la conducerea ministerului. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind numirea lui Dragoş Pîslaru în funcţia de ministru al Muncii, acesta urmând să depună la ora 18:00 jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Premierul Dacian Cioloș a înaintat astăzi președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Muncii a lui Dragoș Nicolae Pîslaru, consilier de stat pe probleme economice în cancelaria prim-ministrului din 8 decembrie 2015.

Analist economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității, Dragoș Pîslaru s-a născut în București, la 23 martie 1976, potrivit CV-ului său aflat pe www.sape-energie.ro, informează Agerpres.

Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București (oct. 1994 - sept. 1998) cu Diplomă de Licență în Economie Internațională. A urmat cursuri postuniversitare, obținând o diplomă de Studii Aprofundate în Integrare Europeană tot în cadrul ASE (oct. 1998 - sept. 1999).

Are un Master în Științe - Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie (oct. 1999 - sept. 2000) și o diplomă de studii Entrepreneurship - Case Study Centered Learning obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).

[citeste si]

Este doctor în științe economice cu o teză susținută la Institutul Național de Cercetări Economice, Academia Română (octombrie 2013).

Lector universitar, Dragoș Pîslaru a predat cursuri de economie la ASE București, Facultatea de Relații Economice Internaționale (nov. 1999 - sept. 2007).

Cercetător asociat la Centrul Român de Politici Economice (dec. 2000 - nov. 2005) și director executiv la Grupul de Economie Aplicată (iun. 2004 - dec. 2006).

A deținut funcția de administrator/manager general în cadrul companiei de consultanță strategică, GEA Strategy & Consulting S.A. (dec. 2006 - nov. 2015). În postura de analist și expert național a fost implicat în mai multe proiecte cu privire la politicile europene, în special în ceea ce privește competitivitatea economică, dezvoltarea durabilă și motoarele de creștere economică.

Este membru al: Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenței; Societății Române de Economie (SOREC); rețelei TCI (The Competitiveness Institute), Team Europe 2005-2008 - Comisia Europeană/România; reprezentant al asociației de alumni în România al London School of Economics; al Grupului de Lucru pentru îmbunătățirea IMM și a mediului de afaceri (sub patronajul Ministerului Economiei).

A deținut funcția de consilier de stat pe probleme economice în cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș (8 dec. 2015 - 18 apr. 2016).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel