Cine este Corneliu Birtok Băneasă, românul medaliat cu aur la Salonul de la Geneva

corneliu
corneliu

Corneliu Birtok Băneasă, supranumit „Air By Corneliu”, a fost medaliat cu aur la Salonului internaţional de invenţii de la Geneva, juriul,  format din specialişti din toate domeniile, apreciind calităţile unui filtru de aer special ce reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare. Corneliu Birtok-Băneasă se află la cea de-a cincea participare la acest salon internaţional, fiind medaliat cu aur în anii 2010, 2012 şi 2013, cu argint în 2009 şi cu bronz în 2011.

"Filtrul de aer supra-aspirant premiat acum cu medalie de aur este ultima invenţie pe care am brevetat-o şi pentru care am creat marca . Am făcut acest lucru pentru că am dorit să promovez o marcă sută la sută românească şi să arăt că o invenţie poate fi pusă în practică, spre binele celor care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele autovehiculelor", a declarat, sâmbătă, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, aflat încă la Geneva.

Corneliu Birtok a absolvit în 2010 Facultatea de Inginerie din Hunedoara și este singurul inventator român din baza de date Ferrari. Prima invenţie a avut-o la 15 ani şi a aplicat-o pentru a îmbunătăţi randamentul motorului de pe Dacia familiei. După acestă reuşită a lucrat la invenţia sa opt ani, în garajul casei.

 Mai mult, invenţia inginerului din Deva a fost pusă deja în practică sub forma unui produs ce poate fi folosit de către utilizatorii direcţi.

 Aceeaşi invenţie a fost recompensată şi cu premiul special al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), care a răsplătit astfel eforturile inventatorului de a lansa, într-un circuit tehnologic, un produs românesc premiat la mai multe saloane internaţionale de inventică.

Filtrul special de aer a fost testat în mod ştiinţific în laboratoarele Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, unde măsurătorile au arătat o scădere medie a consumului de benzină de 7,15% la un motor montat pe bancul de lucru.

Care este prețul la care poate fi achiziționat filtrul

El a arătat că măsurătorile de laborator confirmă astfel varianta consumurilor de carburant determinate pe maşinile unor prieteni, care au înregistrat reduceri de circa 10 procente după montarea noilor filtre de aer pe orice fel de motorizare. Potrivit estimarilor sale, prețul de raft al filtrului de aer, care reduce consumul de carburant, se va situa în jurul valorii de 350 de lei.

 În prezent, acest filtru se produce pe o linie tehnologică, fiind certificat RAR sub denumirea Filtru Supra-aspirant Universal (FSU). Produsul este disponibil sub forma unui kit, detalii despre acesta fiind disponibile pe site-ul www.airbycorneliu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel