Cine este cel mai mare dușman al lui Antonescu

val valcu
val valcu

Un celebru traseist al taberelor din politică lansează o ipoteză năucitoare: cică Antonescu a greșit când a stabilit pragul de 20% pentru scorul PNL la europarlamentare și a promis că demisionează dacă nu îl atinge. Astfel, a mobilizat ”mașinăria” de produs fraude a PSD, care va sabota realizarea obiectivului, cu scopul de a-l scoate din joc pe liderul Dreptei.

Viața ne-a arătat că nimic nu e imposibil, dar nici nu merită să ne potrivim ceasul după scenarii cu șanse infinitezimale de a deveni realitate. A greșit, da, dar nu din motivul arătat mai sus.

În primul rând, o fraudă masivă nu s-a produs nici la referendum. Procurorii vorbesc, cu mâna pe Biblia de pe capota mașinii, despre câteva comune, unde s-ar fi basculat sute, cel mult mii de voturi. Nimica toată. În schimb, panica stârnită printre primari și  printre președinții de secții de votare este imensă. Deci, chiar să vrea partidul, nu cred că poate.

Doi: PNL nu are ca principal adversar PSD, fiindcă aleargă pe culoare diferite. Mai degrabă se luptă cu PMP, care se  apropie și poate va depăși PDL, pe dreapta. Se vede asta din schimbarea de discurs a lui Antonescu, care indică nordul, ba chiar nordul atlantic, ca limba busolei (stat de drept, Justiție, reforme etc.). De ce? Fiindcă bătălia pe electoratul USL a fost pierdută, din start. Graba lui Crin de a denunța protocolul și de a ieși de la guvernare mi se pare o greșeală, din cauza căreia a pierdut votanții useliști, rămânând să se bată cu Udrea și Blaga pentru foștii votanți D.A.

Trei: Antonescu s-a lansat în campanie de unul singur, încercând să compenseze prin multiplicare TV. Nu îmi dau seama de ce nu folosește resursele din dotare: PNL are speakeri de forță, de la Nicolai la Orban, Gorghiu și Vosganian, capabili să hărțuiască adversarul fără să îl expună pe lider, înainte de lupta decisivă. Probabil, Antonescu își dă seama că nu excelează în campania de teren. E strălucit la discursurile ținute în sală, dar nu poate să bată cuba cu spectatorii, la Sâmbra Oilor și nici nu știe cum să mănânce mici la Sărbătoarea Recoltei din comuna Vadu Lat. Ca urmare, se dezlănțuie la televizor. În 2009, campania de sală plus TV i-a adus 20%. Va putea o expunere tv de trei ori mai mare să îl ducă la peste 50%?

Nu este exclus, dacă nu face greșeli. Până acum nu mi s-a părut bine sfătuit, sau bine inspirat. Orice ”instructur” i-ar fi spus, de exemplu, că nu are rost să reamintești publicului care sunt propriile tale slăbiciuni. Amenințarea cu demisia/plecarea din politică, dacă PNL nu face 20%, abia că reamintește alegătorilor de momentul 2012. Liberalii s-au făcut că îl uită, useliștii au închis ochii pentru cauza comună, dar electoratul pe care îl vizează Antonescu a râs cu poftă. A avut motive să îl considere neserios, om care promite și nu face ș.a.m.d.

Ce rost are fraza sforăitoare aruncată din nou pe piață? Dacă nu va face partidul 20%, iei orice decizie dorești, atunci când vezi rezultatul. Să fie un fel de șantaj emoțional? Asta poate funcționa în cazul Tudor Chirilă, să spunem, pe care fetele vor să-l vadă la Balul Bobocilor: fetelor, dacă nu luați 9 la teză, nu cânt!

Câți sunt atât de deciși să-l păstreze pe Crin în politică, încât vor vota europarlamentarii PNL, doar ca să nu-l piardă? În 2012, gestul a fost frumos, dar n-a avut efect. Copierea la fiecare scrutin devine ridiolă. Până să-l lucreze pesediștii, Crin se faultează singur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel