Cine este bărbatul din spatele înșelătoriei fiscale din Panama

Omul din spatele înșelătoriei fiscale din Panama care a condus procesul de îmbogățire a elitei globale este fiul unui fost ofițer SS. Acesta ar fi făcut parte din așa-numita divizie „Cap de Mort”, o unitate de elită germană din cel de-la Doilea Război Mondial, scrie Daily Mail.

Numele avocatului este Jürgen Mossack și este persoana cea mai proeminentă din cadrul celei mai mari scurgeri de informații financiare din istorie.

Se presupune că Jürgen este implicat alături de politicieni și celebrități din întreaga lume în afaceri ilegale precum spălarea de bani, evitarea unor sancțiuni și ștergerea unor taxe.

Ancheta Panama Papers, documentată de ziarul german Suddeutsche Zeitung şi Consorţiul Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice (ICIJ), se bazează pe o scurgere imensă de date, de 11,5 milioane de documente din baza de date a firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, specializată în crearea de companii offshore prin care şi-au ascuns averile numeroase personalităţi din lume, evitând plătirea de taxe.

Datele au fost făcute publice duminică seară, ceea ce a dus la o serie de anchete declanşate în mai multe ţări, dar şi proteste în state precum Islanda, pe fondul implicării premierului în această anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel