Cine e vinovat de creşterea vânzărilor automobilelor electrice

Vânzările globale de automobile electrice au înregistrat o creştere record în trimestrul al treilea, graţie în principal cererii solide venite din China, informează Bloomberg.

Potrivit unui raport publicat marţi de Bloomberg New Energy Finance, vânzările de vehicule electrice şi hibride au depăşit 287.000 de unităţi în perioada iulie-septembrie 2017, cu 63% mai mult decât în perioada similară a anului trecut şi cu 23% mai mult decât în al doilea trimestru.

China a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din vânzările globale în condiţiile în care piaţa sa de automobile electrice s-a dublat pe fondul eforturilor guvernului de a combate poluarea.

'Guvernul chinez este foarte concentrat pe stimularea vânzărilor de automobile electrice. Unul dintre motive este nivelul de poluare din oraşe şi al doilea este dorinţa Chinei de a crea campioni naţionali care să poată concura la nivel internaţional pe această piaţă', a declarat Aleksandra O'Donovan, analist la BNEF.

Bloomberg New Energy Finance se aşteaptă ca vânzările globale de automobile electrice să treacă pentru prima dată pragul de un milion de unităţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel