Cine e Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătății în Guvernul lui Orban

Foto: Crişan Andreescu
Foto: Crişan Andreescu

Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătății, are 45 de ani, este chirurg cardiovascular, autor al mai multor premiere în domeniul chirurgiei endovasculare, specializat în Franța.

Victor Costache are 45 de ani, este chirurg cardiovascular și director medical al unui spital privat din Sibiu. Mulți ani a profesat în Franța, unde s-a și specializat, devenind specialist în Chirurgie Cardiovasculară și Toracică.

Costache a terminat Facultatea de Medicină de la Iași și a urmat un rezidențiat la Toulouse, în Franța.

S-a întors în țară, iar din 2013, după ce devenise membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Caradiovasculară, conduce secția de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică a spitalului privat din Sibiu și este profesor la Facultatea de Medicină „Victor Papilian" Sibiu și coordonator doctoranzi.

Costache este membru PNL de la începutul anului 2019 și este și consilierul președintelui PNL Ludovic Orban pe probleme de sănătate.

Acesta este și autorul mai multor premiere medicale naționale și internaționale în chirurgia endovasculară: primul anevrism toracic rupt tratat endovascular din România, prima protezare mitrală endoscopică cu tehnologie RAM din lume și record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel