Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din ALDE european. Veld: Distanțare fermă, să fie foarte clar

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

În urmă cu puțin timp, într-o postare pe Twitter, un lider important a cerut excluderea partidului lui Tăriceanu din ALDE european.

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a anunţat joi, într-o postare pe Twitter, că a cerut excluderea partidului cu acelaşi nume al lui Călin Popescu Tăriceanu din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

"Din nefericire, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lui aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca Partidul ALDE să ia aceeaşi decizie şi să-i excludă oficial din mişcarea noastră, cât de curând posibil", a postat joi, pe Twitter, Guy Verhofstadt.

Liderul grupului ALDE a răspuns prin postarea sa la cea a unui eurodeputat olandez, Matthijs van Miltenburg, membru al formaţiunii Democraten 66, care face parte din acelaşi grup politic.

"Nou atac asupra statului de drept în România. Camera Deputaţilor subminează lupta împotriva corupţiei. Grupul ALDE din Parlamentul European ar trebui să transmită clar ALDE România că a trecut peste o linie roşie! Este timpul să acţionezi @guyverhofstadt?!", îşi încheie postarea eurodeputatul olandez.

Vezi și: ALDE România: Guy Verhofstadt minte

ALDE, s-a distanţat ferm de partidul ALDE România

Vicepreşedinta Grupului ALDE din PE, Sophie in't Veld, a declarat la ultima dezbatere privind statul de drept în România din plenul Parlamentului European, pe 15 aprilie, că grupul său s-a distanţat ferm de partidul ALDE România.

"Şi ca să fie lucrurile foarte clare, grupul meu, ALDE, s-a distanţat ferm de partidul ALDE România din coaliţia de guvernare, pentru că suntem dezamăgiţi nu doar de schimbările în codul penal, ci şi de faptul că nu au sprijinit parteneriatele civile. Suntem dezamăgiţi de atitudinea guvernului român în cazul doamnei Kovesi (Laura Codruţa Kovesi, candidatul favorit al Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european - n.r.) şi suntem foarte dezamăgiţi şi de încercările lor de a nu permite înregistrarea unor noi partide care doresc să se prezinte la alegerile europene", a declarat Sophie in't Veld.

Ea a precizat cu acel prilej că grupul ALDE a cerut excluderea din ALDE Europa a partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu, "spre deosebire de PPE care nu s-a distanţat de Viktor Orban", premierul Ungariei şi lider al FIDESZ.

Vezi și: Tăriceanu: Constituţia trebuie modificată. Referendumul din 26 mai, o ruşine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel