Cine a mințit în scandalul bebelușilor infectați cu Stafilococ

Scandalul bebelușilor infectați cu Stafilococ: 11 angajați de la Giulești, purtători. Cine a mințit? Răspunsul îl aflăm pe DC Medical.

Din 49 de persoane din secția de neonatologie a Maternității Giulești „Panait Sîrbu" cărora le-au fost recoltate exudate nazale, 11 sunt purtători de Stafilococ auriu MRSA (Staphylococcus aureus rezistentă la meticilină), a anunțat DSP București. Ba chiar că la Maternitatea Giulești, două săptămâni, internările au fost limitate. Ieri, însă, Maternitatea Giulești și Primăria Capitalei susțineau că nici nu se punea problema ca acești bebeluși să fi fost infectați la Giulești! Cine a mințit și de ce?

Inspectorii sanitari din Direcția de Sănătate Publică București efectuează în această perioadă un control de mare amploare în maternitățile publice și private din București, după ce ieri a izbucnit un uriaș scandal legat de infectarea a 12 bebeluși cu Stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA).

Sunt verificate condițiile igienico-sanitare, respectarea protocoalelor de sterilizare, dezinfecție, instruirea personalului medical privind respectarea regulilor de igienă a mâinilor și a Precauțiunilor Universale și de Contact, precum și respectarea circuitelor pentru pacienți. „Controlul inspectorilor sanitari se va extinde în toate maternitățile din țară", a anunțat Ministerul Sănătății. 

Citiți continuarea pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel