Cinci ruşi, suspendaţi pentru încălcarea regulamentului antidoping

Cinci sportivi ruşi au fost suspendaţi provizoriu de către Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) şi riscă sancţiuni legate de o afacere de dopaj în sportul rus, transmite dpa.

IWF a indicat, într-un comunicat publicat marţi, existenţa unor probe convingătoare şi a unor violări ale regulamentului antidoping, care au dus la această măsură.

Sportivii nu au fost identificaţi de IWF, dar presa i-a nominalizat pe dublul campion mondial Ruslan Albegov, dublii campioni europeni David Bedjanian şi Oleg Chen, Egor Klimonov, medaliat cu bronz la Campionatele Europene din acest an, şi Tima Turieva, campioana mondială din 2013 la categoria 63 de kilograme. 

Ancheta are la bază elemente ale Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), care a dobândit acces la datele şi probele furnizate de laboratorul de la Moscova, din perioada 2011-2015.

Remarcăm fără nicio satisfacţie că halterele sunt de departe singurul sport care este afectat de dezvăluirile istorice din dopajul rus, a afirmat preşedintele IWF, ungurul Tamas Ajan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel