Cinci moduri de a preveni muşcăturile de ţânţari

țânțar
țânțar

Ţânţarii sunt insectele care vă dau cele mai mari bătăi de cap în zilele călduroase de vară. Există câteva trucuri care vă ajută să îi ţineţi departe de voi. Vă prezentăm cinci trucuri care vă pot scăpa de ţanţari. 

Ventilatorul

Ţânţarii nu pot zbura foarte bine când e vânt. Chiar și o briză ușoară este deja prea mult pentru ei. Cu siguranță puteți folosi acest punct slab împotriva lor: pur și simplu porniți ventilatorul! Încercați să îndreptați ventilatorul puțin în jos, deoarece țânțarii vor încerca să zboare mai jos pentru a evita briza.

Haine în culori deschise

Aceste insecte de obicei atacă atunci când soarele răsare sau apune. Vor căuta culori care să contrasteze cu orizontul, cum ar fi negru și alte culori întunecate. Hainele albe te pot ajuta să scapi de ciupiturile ţânţarilor. 

Alte metode de a scăpa de ţânţari

Lavandă

Insectele urăsc mirosul de levănțică, așa că dacă plantezi câteva plante de lavandă în grădina ta, vei scăpa de ţânţari.

Usturoiul

Această metodă ar putea ține departe atât oamenii, cât și țânțarii. Consumul de mult usturoi va face ca porii tăi să secrete un miros puternic de usturoi, astfel că, ţânţarii vor sta departe de tine. 

Cuişoare

Pe lângă lavandă, țânțarii urăsc și mirosul de cuișoare. Umpleţi un bol cu apă și adăugați câteva cuişoare. Puneți-l pe o masă sau pe noptieră și veţi observa că nervantele insecte nu se vor mai apropia de voi. 

VEZI ŞI Pune usturoi sub pernă. Rezultatul este uimitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel