Cinci mituri despre internet

Internet
Internet

Internetul este utilizat, zi de zi, de tot mai mulţi oameni. Cu toate acestea, există o mulțime de mituri despre această tehnologie. Vă prezentăm cinci dintre cele mai populare mituri legate de internet.

Wi-Fi provoacă cancer

Tehnologia wifi ne permite să ne conectăm la rețea fără fir. Dar este aceasta dăunătoare pentru sănătatea noastră? De ceva timp, mulți oameni au susținut că da, asigurând că radiația Wi-Fi ar putea duce la cancer, ceea ce este complet fals. Această tehnologie WI-FI utilizează unde radio și microunde, care nu au efecte nocive asupra sănătății. 

Utilizarea modului incognito protejează împotriva oricărui pericol

O practică foarte frecventă în navigarea pe Internet este utilizarea modului "incognito". Utilizatorii consideră că în acest fel sunt protejaţi de toate tipurile de ameninţări virtuale. Totul este doar un mit. 

Modul "incognito" este util pentru a împiedica accesul utilizatorilor web la înregistrarea în istoricul căutărilor. Cu toate acestea, nu se garantează faptul că informațiile despre utilizator nu sunt vizibile pentru site-urile vizitate sau pentru furnizorul de servicii Internet.

Computerele Mac nu au viruși


Mulți oameni cred că, spre deosebire de un PC Windows, un computer MAC nu poate fi afectat de un virus. Acesta este doar un mit.  Există programe malware care atacă aceste sisteme. Există chiar și viruși creaţi pentru Windows care pot ajunge la un Mac prin descărcarea unui fișier sau prin trimiterea acestuia prin e-mail.

Toți hackerii sunt criminali

Un alt mit îi vizează pe hackeri. Un hacker poate fi un expert în programare sau în rezolvarea problemelor cu ajutorul computerelor. De asemenea, poate fi şi o persoană care se folosește de computere pentru a obține neautorizat informații sau pentru a manipula sisteme informatice. În niciun caz nu este un criminal.

Suntem prea nesemnificativi ca să fim atacaţi de hackeri

Credem că hackerii nu ne vor afecta niciodată deoarece suntem utilizatori nesemnificativi, ţinta acestora fiind mai degrabă persoanele celebre sau companiile mari. Nu vă culcaţi pe o ureche. Datele noastre personale sunt foarte importante pentru infractorii cibernetici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel