Cinci lucruri pe care trebuie să le ȘTERGI URGENT de pe Facebook și Instagram

femeie
femeie

Ești în pericol dacă nu faci niște modificări, cât mai repede, pe Facebook și Instagram!

1. Amprentele


Pozele în care facem din degete simbolul păcii este comună în multe părți ale lumii. Dar dacă acest gest nevinovat ne-ar pune în pericol în fața hackerilor? Isao Echizen, cercetător la Institutul Național de Informatică din Japonia (NIII), arată că acest gest poate duce la furtul identității noastre.


Potrivit specialistului, noile tehnologii permit lărgirea imaginilor cu ușurință pentru a ajunge la scanarea grafică a amprentelor, mai ales dacă degetele sunt „expuse la o iluminare puternică". Potrivit expertului, acesta este un comportament din ce în ce mai periculos din cauza creșterii măsurătorilor biometrice care asigură securitatea dispozitivelor mobile.

2. Destinația de vacanță

Să scrii pe Facebook care va fi destinația ta de vacanță presupune riscuri. Unul dintre ele ar fi că îți lași casa goală, la mila hoților.

Potrivit unui studiu publicat în 2018 în Regatul Unit, aproximativ 22% dintre respondenți au recunoscut că au fost jefuiți în casă în timp ce erau în vacanță. Toți participanții au publicat fotografii din zilele lor libere pe rețelele de socializare.


Potrivit jurnalistului expert în probleme de tehnologie și rețele sociale, Nilton Navarro, există unele companii care s-ar putea să nu te acopere în caz de furt dacă ai arătat pe Facebook sau Instagram cât de fericit ai fost pe plajă.


"Unele companii consideră că, într-un fel, sunteți responsabil pentru furt făcând publică absența dumneavoastră", a declarat NiltonNavarro.com în blogul său.


În afară de destinația de vacanță, nu ar trebui să postați fotografii cu biletul de îmbarcare pentru zborul pe care urmează să-l faceți. Din bilet s-ar putea extrage date importante... până la numărul cardului de credit cu care ați făcut achiziția.

3. Data nașterii


"Pentru ca cineva să-ți fure identitatea și să comită fraude în numele tău, în multe țări nu are nevoie decât de nume, adresă și data nașterii tale. Este atât de simplu", a scris o analistă de securitate computerizată în ziarul britanic The Telegraph Murray.


"Data nașterii este o parte crucială a identificării deoarece este singura dată care nu se schimbă niciodată. Și după ce este publicată online este disponibilă pentru totdeauna", a declarat John Marsden, de la Equifax.


În plus, după cum subliniază Navarro, mulți folosesc - un alt obicei care trebuie schimbat - ziua lor de naștere ca parolă, ceea ce face ca informațiile pe care le au pe rețelele de socializare și e-mailurile să fie vulnerabile.

4. Numărul de telefon personal


Aveți multe informații stocate pe telefonul personal: fotografii, e-mailuri, acces la majoritatea rețelelor de socializare. Din acest motiv, experții subliniază că publicarea numărului de telefon personal deschide ușa către mai multe amenințări care pot pune în pericol viața privată.

”Dacă ați folosit telefonul pentru a plăti online, un hacker expert ar putea obține informații despre cardul de credit doar având numărul", a declarat James Robbins.


Prin urmare, experții recomandă să existe un număr profesional care să poată fi distribuit pe Facebook.

5. Sharenting

Psihologii spun că părinţii n-ar trebui să construiască identitatea online a copiilor, iar poliţia atrage atenţia asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii. Potrivit companiei de servicii financiare Barclays, sharenting-ul este o ușă pentru frauda pe internet.

Mulți părinți compromit securitatea financiară viitoare a copiilor prin partajarea fără măsură a datelor minorilor în rețea, scrie BBC MUNDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel