Cinci lucruri care îți vor trimite CV-ul la coșul de gunoi

Scutaru Cristina / 08 aug 2019 / 22:54

Există anumite greșeli pe care poți să le faci astfel încât CV-ul tău de angajare să ajungă direct la coșul de gunoi.

Există aspecte decisive care vor determina o persoană să te cheme la un interviu de angajare. Și din moment ce nu există o a doua șansă în acest domeniu, este esențial ca CV-ul tău să fie impecabil.

1. Greșelile gramaticale


Dacă un CV abundă în greșeli gramaticale, slabe șanse să fii chemat la interviu. Nimeni nu vrea să lucreze cu o persoană analfabetă. 

2. Rețele sociale

 

Atenție la ce postezi pe Facebook sau Instagram. Recrutorul îți va verifica și conturile de pe rețelele sociale. Așa că dacă ești de părere că ai vreo postare controversată este mai bine să o ștergi.

 

3. Nu minți!

 

Nu spune că ai mai multe competențe decât ai în realitate doar pentru a-ți înfrumuseța CV-ul. Când vei fi prins că nu știi lucrurile cu care te-ai lăudat în CV, riști să fii dat afară.

 

4. Informații despre salarii

 

Includerea informațiilor de la fosturile locuri de muncă nu sunt relevante. De asemenea, nici nu trebuie să scrii ce salariu vrei de la viitorul job. Scopul unui CV este să îți arăți experiența profesională și abilitățile. Mai bine abordezi acest subiect în timpul interviului.

 

5. Nu menționa abilități care nu au nicio legătură cu jobul pentru care ai aplicat

 


Asigură-te că toate informațiile trecute în CV au legătură cu jobul pentru care aplici. În mod ideal, este bine să structurezi informația în mod clar și concis.