Cinci cazuri de gripă confirmate în perioada 30 septembrie - 6 octombrie

Cinci cazuri de gripă cu virus gripal AH3 şi virus de tip B au fost confirmate în perioada 30 septembrie - 6 octombrie, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

'În săptămâna 30 septembrie - 6 octombrie 2019 au fost raportate la nivel naţional 17 cazuri de gripă clinică comparativ cu 5 cazuri înregistrate în săptămâna 40/2018. S-au înregistrat 5 cazuri confirmate de gripă (4 cazuri cu virus gripal AH3, în municipiul Bucureşti şi 1 caz cu virus tip B, în judeţul Iaşi), morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână', se arată în informare.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 69.899, comparabil cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a anului trecut (70.914). Până la data de 6 octombrie au fost vaccinate antigripal 29.945 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel