Cinci ani de la anexarea Crimeeei. SUA, cerere către Rusia

Statele Unite au transmis Moscovei o cerere legată de peninsula Crimeea, în ziua în care s-au împlinit cinci ani de la anexarea acestui teritoriu.

SUA au reafirmat săptămâna aceasta că sancţiunile americane impuse Rusiei vor rămâne în vigoare atât timp cât Moscova nu predă Ucrainei controlul asupra Crimeei, la exact cinci ani după anexarea acestei peninsule de către ruşi. În urmă cu cinci ani, ocuparea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia a alimentat o escaladă în agresiunea rusă, a estimat secretarul de stat american Mike Pompeo într-un comunicat.

Lumea nu a uitat minciunile cinice utilizate de Rusia pentru a justifica agresiunea sa şi pentru a masca tentativa de anexare a unui teritoriu ucrainean, a adăugat el. În 27 februarie 2014, parlamentul Crimeei a ales un nou guvern local şi a votat organizarea unui referendum cu privire la viitorul peninsulei. În 16 martie, acest referendum, denunţat drept ilegal în special de SUA, a avut ca rezultat anexarea Crimeei de către Rusia.

Statele Unite îşi reiterează poziţia lor invariabilă: Crimeea face parte din Ucraina şi trebuie să revină sub control ucrainean, a declarat Pompeo, care a denunţat represiunea din ce în ce mai gravă desfăşurată de regimul de ocupaţie rus. Oficialul american i-a cerut Moscovei şi să-i elibereze pe toţi ucrainenii încarceraţi ca urmare a opoziţiei lor paşnice, ceea ce înseamnă peste 70 de persoane, şi să pună capăt imediat tuturor abuzurilor.

Citește și: Scandal în PNL. Orban, acuzat de manevre. Liderul PNL răspunde criticilor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel