Cimitirul evreiesc din Huși, distrus. Prefectul de Vaslui face precizări

Cimitir evreiesc - foto simbol
Cimitir evreiesc - foto simbol

Poliţiştii vasluieni cercetează împrejurările în care mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost distruse.

”Aș vrea în primul rând să îmi exprim indignarea față de acest eveniment. Un eveniment neplăcut. Suntem cu toate structurile MAI în cimitirul evreiesc, unde au fost distruse cele 73 de morminte. Se lucrează, este o anchetă a IPJ Vaslui, sub coordonarea Parchetului. Se administrează probe, este o anchetă în lucru. În același timp aș vrea să precizez că nu ar trebui să luăm această atitudine ca pe o caracteristică a poporului”, a declarat Eduard-Andrei Popica, prefectul județului Vaslui.

Au fost audiate mai multe persoane

"În urma unei plângeri potrivit căreia un număr de 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost găsite distruse, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte. Au fost audiate mai multe persoane, inclusiv cetăţeni care locuiesc în vecinătatea cimitirului. Dacă din anchetă va reieşi că au fost comise alte fapte de natură penală, vor fi luate toate măsurile care se impun", a declarat, joi, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Vezi și: Cimitirul evreiesc din Huși, vandalizat. Președintele Iohannis intervine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel