Cifrele celui mai mare incendiu. Dezastrul de la fabrica de condimente

Acestea sunt cifrele celui mai mare incendiu izbucnit vreodată în județul Alba! Lupta pompierilor cu flăcările care au mistuit fabrica de condimente din Alba Iulia s-a întins pe mai bine de 100 de ore.

Lupta pompierilor cu flăcările care au mistuit fabrica de condimente din Alba Iulia s-a întins pe mai bine de 100 de ore. A ars hala de producție și depozitare, spații administrative și conexe, pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Alba. 

Nu mai puțin de 38 autospeciale de intervenție, 4 motopompe și 168 pompieri au intrat într-o luptă neîncetată cu flăcările.

Cum a început totul?

Ora 6,00, sâmbătă dimineață. Afară era încă noapte când Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Unirea a județului Alba este anunțat că la o fabrică de pe Calea Ciugudului a izbucnit un incendiu.

Nu a durat mult până când pompierii din Alba Iulia au ajuns la fața locului, însă dezastrul nu mai putea fi oprit. Flăcările cuprinseseră mai bine de jumătate din fabrică. Imediat au fost mobilizate toate forțele disponibile Inspectoratului pentru Situații de urgență ,,Unirea al județui Alba, dar având în vedere faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață foarte mare au fost chemați în ajutor pompierii din județele vecine.

În curtea fabricii se desfășoară toate forțele, toți pompierii colaborează și au un singur scop, să lichideze incendiul, se începe lupta cu flăcările înalte de câțiva metri. Halele ardeau ca niște torțe și plăcile de la exterior pocneau și se prăbușeau în interior.

Intervenția pompierilor a fost foarte dificilă din cauză că focul se reaprindea ori de câte ori pompierii ridicau bucățile de tablă.

Pompieri din județele Alba, Cluj, Hunedoara și Sibiu au fost trimiși la incendiul de la fabrica de condimante din Alba Iulia. 

Ce s-a mai putut salva? 

Au fost protejate și salvate 10 autocamioane, aparatura de laborator, butelii cu GPL, acetilenă, instalație depozitare azot, depozit motorină și alte bunuri folosite în procesul de producție. De asemenea, a fost protejată hala de producție din imediata apropiere aparținând unui alt operator economic.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire, în acest sens fiind constituită o comisie de anchetă.

Pompierii au fost premiați!

Primii pompieri care au intervenit pentru lichidarea incendiului de la fabrica de condimente din municipiul Alba-Iulia, au fost premiați din partea Instituției Prefectului, cu diplome de merit pentru intervenția lor.

Vezi și: 

Restrictiva de la Giurgiu. Moartea "pe tăcute" a lui Gheorghe cutremură România

Alegeri europarlamentare 2019. SONDAJ Maramureș rezultat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel