Ciclism - Turul Franţei: Nibali a câştigat penultima etapă, Bernal se pregăteşte pentru victoria finală

Italianul Vincenzo Nibali (Bahrain) s-a impus sâmbătă la Val Thorens în etapa a 20-a, penultima a Turului Franţei, iar Egan Bernal (Ineos) a rămas cu tricoul galben şi se pregăteşte pentru victoria finală, urmând să devină primul columbian câştigător al acestei competiţii şi cel mai tânăr învingător de după război, scrie AFP.

Columbianul de 22 de ani mai are de parcurs 128 de kilometri într-o zonă de câmpie pentru a triumfa duminică seară pe Champs-Elysees.

Bernal a încheiat pe locul 4 etapa de sâmbătă, cu startul la Albertville, redusă la 59 km din cauza condiţiilor meteo dificile. Învingătorul zilei, Nibali, cronometrat în 1 h 51 min 53 sec, a fost urmat de doi spanioli de la Movistar, Alejandro Valverde, la 10 sec, şi Mikel Landa, la 14 sec. Italianul, câştigătorul Turului în 2014, a obţinut a şasea sa victorie de etapă în această competiţie.

În clasamentul general, Bernal conduce cu timpul de 79 h 52 min 52 sec, urmat de coechipierul său de la Ineos, britanicul Geraint Thomas, la 1 min 11 sec, şi de olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo), la 1 min 31 sec. Francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), mult timp purtător al tricoului galben, este acum pe locul 5, la 3 min 45 sec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel