CIADO România, raport privind implementarea Strategiei Municipale Antidrog

CIADO România prezintă raportul activităţilor derulate pentru implementarea Strategiei Municipale Antidrog.

O serie de programe de prevenire a consumului de droguri pentru grupurile vulnerabile au fost derulate în instituțiile de învățământ din Bucureşti, pe fondul creşterii utilizării de astfel de substanțe în rândul tinerilor.

CIADO România, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Educației, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ preuniversitar- București, a aplicat trei noi programe de prevenire a tinerilor, informare a părinţilor şi alternative la consumul de droguri pentru grupurile vulnerabile.

Astfel, în perioada martie-octombrie 2019 a fost lansat un nou ciclu de conferinţe - dezbateri privind riscurile asociate consumului de droguri - "Tinerii şi propriile lor valori", care  s-a desfăşurat în liceele și școlile gimnaziale din cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, participând peste 11.000 de elevi și 2300 de profesori. Temele principale dezbătute au fost: simptome ce apar în urma consumului de droguri, factori de risc și protecție, co-dependența.

S-a lansat programul "Îndrumător antidrog pentru diriginţi"



De asemenea, s-a lansat programul "Îndrumător antidrog pentru diriginţi", fiind puse la dispoziţia celor 2.300 de profesori - diriginţi materiale specifice de prevenire şi informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri, ce au fost dezbătute în cadrul orelor de dirigenţie, beneficari fiind 13.800 de elevi din liceele aparținând învățământului de stat.

Totodată, programul „No Drugs Revolution”(educaţie civică şi culturală) s-a desfăşurat la Palatul Naţional al Copiilor şi a avut ca scop informarea părinţilor asupra simptomatologiei tânărului consumator de droguri, participând 7000 de părinți.

În perioada septembrie – octombrie 2019 s-a distribuit  Revista „No Drugs Revolution” în 10.000 de exemplare cu scopul informării, pe de o parte a părinților, cadrelor didactice și nu în ultimul rând a tinerilor, cu privire la efectele pe care le are consumul de droguri asupra organismului, dar și care sunt cauzele pentru care adolescenții recurg la consumul de droguri. Pe de altă parte, revista conține și informații cu privire la viitoarele evenimente cultural-artistice derulate de CIADO România, care au drept scop informarea cu privire la consumul de droguri și găsirea de alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel