Christian Ciocan, mesaj pentru Mihai Fifor: ”Problemele cu care polițiștii se confruntă”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de eliberare din funcţie a lui Nicolae Moga, după demisia acestuia din fruntea MAI şi decretul de numire ca ministrul interimar al Afacerilor Interne a lui Mihai Fifor. Miercuri, Christian Ciocan a transmis un comunicat de presă privind acest subiect.

„Miniștrii vin și pleacă.
Unii fac ceva, sau mai mult, pentru oameni.
Altii își "îmbogățesc" CV-ul.

Domnule Mihai Fifor, ministru desemnat al afacerilor interne, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România vă spune Bun venit!

Chiar dacă acum sunteți interimar.

Vă întâmpinăm tradițional românește, cu "pâine și sare" și vă acordăm încredere.

Totodată vă oferim ajutorul nostru profesional, al unor oameni care, dincolo de asperitățile - asumate cu bucurie - unui serviciu în slujba cetățeanului, au fost nevoiți sa îndure - îndeosebi în ultimele zile - umilințe cum, credem, nicio altă structură de aplicare a legii din țările civilizate nici măcar nu și-a imaginat-o.

Pentru că Șeful Poliției Române a avut nepermisul curaj să spună adevărul - acela că, în baza legii suverane polițiștii se subordonează necondiționat procurorilor - a fost demis.

Apoi, într-un gest "de onoare", care nouă - oameni în slujba oamenilor - nu ne-a făcut onoare, ministrul de interne a demisionat în condiții de criză pentru România. I-am înțeles, însă, decizia și i-o respectăm.

La subiect, cu toții vedem că "următoarea bătălie" va viza "cucerirea redutei" care înseamnă conducerea Poliției Române.

Adică "executivul" aparatului afacerilor interne, determinat a fi astfel de structurile sale operative, care aplică și legea, în mod ferm, dar care trebuie să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor mai presus de orice interese particulare sau de grup.

În aceste condiții considerăm în mod obiectiv că propunerea pe care, credem, o veți face pentru ocuparea demnității de Șef al Poliției Române va tine cont de realitate, de nevoile constituționale ale cetățenilor români de a fi apărați ei și avutul lor, dar, mai ales, de respectarea demnității umane. Atat pentru polițiști cât și pentru Popor.

În acest context vă oferim, așadar, întregul profesionalism și loialitatea fata de țară a membrilor Federației, în scopul - credem - comun de a face numai bine si nu experimente sau vechime.

Astfel, deși înțelegem că experiența în acest domeniu important care îl reprezintă MAI este necesară, ne dorim să fiți receptiv la problemele cu care polițiștii se confruntă și la soluțiile pe care structurile sindicale vi le oferă, în cadrul dialogului social, ca garanție a democrației în România.

Din respect pentru Români.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis comisarul-șef de poliție Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel