Chris Terheș, avertisment pentru România: Totul se va nărui

Chris Terheș
Chris Terheș

Chris Terhes, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției spune că, în viitorul apropiat, CEDO va da o decizie prin care va invalida toate deciziile instanței întemeiate pe mandatele de interceptări rezultate din aplicarea protocoalelor secrete. 

"După cum vedeți, încep să vina condamnările de la CEDO. De circa 3 ani spun asta. S-a început cu Mircia Gutau, pentru că el a fost primul executat de Stanciu, fiind dat că exemplu de cum lucrează justiția pe ținte, protocoale și la ordin. Azi a mai venit o condamnare de la CEDO, iar asta privește interceptările pe securitate națională în cazuri de corupție.  CCR a spus că nu pot fi folosite asemenea mandate în dosare de corupție. Acest lucru a fost acum validat, de fapt revalidat și de CEDO, care a mai dat o decizie similară în cauza Dumitru Popescu vs. România", a scris Terheș pe Facebook.

"Totul se năruie"

Terheș susține că tot ce s-a facut în România în sensul combaterii corupției va fi distrus. "Situația va fi și mai nasoală pentru România când vor ajunge în față CEDO cazurile în care s-au strâns probe pe protocoalele secrete dintre SRI și Ministerul Public. TOT ce s-a făcut în România pe anticorupție din 2009 până în prezent se năruie pentru că nu a fost construit pe stâncă, ci pe nisip, din cauza acelor protocoale secrete", a mai scris acesta. 

Justiție făcută pe aplauzele ambasadelor

"Din cauza numărului foarte mare de astfel de cauze, prevăd că în câțiva ani CEDO va da o decizie pilot împotrivă României să rezolve în masă problemă acestor condamnări injuste pe protocoale, exact cum a dat decizia pilot privindu-i pe cei din pușcării. Acesta e rezultatul unei justiții care ajunge să se facă nu pe lege, ci pe aplauzele și decorațiile ambasadelor, ori laudele deșarte ale diverșilor birocrați de la Bruxelles sau sclavi din presă ori politică românească", a mai adăugat Terheș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel