Chiuariu despre raportul MCV: ”cu o hârtie din asta pe frunte, cineva își bate joc de noi”

chiuariu
chiuariu

Raportul MCV al Comisia Europene este "aproape inutil" și aduce în discuție teme care nu au legătură cu justiția, precum atacurile prin intermediul mass-media, susține fostul ministru al Justiției,

Fostul ministru al Justiției a spus pentru postul francez de radio că raportul nu justifică "tonul apocaliptic și isteria pe care a provocat-o", înainte de a fi revelat conținutul său. Tudor Chiuariu consideră că raportul MCV nu se diferențiază cu mult de orice alt raport de-al Comisiei Europene. "E un raport cu aspecte pozitive și aspecte negative. Poate e mai puțin tehnic decât altele, continuă linia raportului de astă vară, care de asemenea a adoptat o parte politică, care nu are ce căuta în acest Mecanism de Cooperare și Verificare", a declarat Chiuariu pentru RFI.

Fostul ministru opinează că acest tip de Mecanism și rapoartele aferente tind să devină o poveste fără sfârșit. Chiuariu argumentează cu ideea că se vor găsi mereu noi și noi subiecte, care au foarte puțină legătură cu justiția. Pentru astfel de subiecte, românii vor fi "blamați public, de oameni care în general nu știu ce se petrece în România, n-au simțul necesar pentru a aprecia realitățile din România". Liberalul a adăugat că reprezentanții CE "ne mai lipesc câte o hârtie din asta pe frunte și noi stăm și ne uităm cum cineva într-un fel își bate joc de noi, practic!".

În viziunea lui Tudor Chiuariu, raportul MCV este "aproape inutil" și subiectele pe care documentul se axează fac "foarte mult rău acestei țări" și creează "isterii naționale".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel