Chirilă îl ignoră pe Cumpănașu și cheamă oamenii la protestul din 10 august, după tragedia din Caracal

Chirilă, concert în Constanța
Chirilă, concert în Constanța

Solicitarea familiilor victimelor după tragedia din Caracal este ignorată și este folosită drama pentru a chema oamenii la protestele din Piața Victoriei. 

Tudor Chirilă a concertat, duminică, la Constanța. El a vorbit despre 10 august 2018 și despre tragedia din Caracal. El a afirmat, pe scena din Piața Ovidiu, că, în urma cazului din Caracal, oamenii au aflat că ”Poliția e mai prietenă cu interlopii decât cu cetățenii” și că ”trăim într-o țară în care trebuie să ne fie frică”. În context, el a amintit că se împlinește un an de la Protestul diasporei din 10 august, când oamenii erau bătuți de Jandarmeria Română, în Piața Victoriei. 

Cheamă oamenii în Piața Victoriei, în 10 august, folosind tragedia din Caracal

”Acum, la un an după acel miting, toată presa românească e zguduită de un caz care nu se poate numi Colectiv, e un caz singular. (...) Am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii şi am mai aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică. Întrebarea este ce se va întâmpla şi de unde poate să pornească această schimbare. Eu cred că trebuie să fim călare pe ei să-şi facă treaba şi să ieşim în stradă de fiecare dată când sunt încălcate chiar cele mai mici drepturi. E singurul lucru pe care îl mai avem", a afirmat Tudor Chirilă, care a adăugat: ”Dacă nu sunteţi total lipsiţi de speranţă şi mai aveţi bani de benzină ne vedem pe 10 august în Piaţa Victoriei. Poate de data asta nu ne mai dau cu gaze”. 

Într-o intervenție la un post de televiziune, Alexandru Cumpănașu a transmis: ”Nu am zis să nu iasă oamenii în stradă! Este dreptul lor să protesteze! Am zis doar un lucru: să nu folosească figura Alexandrei și acest caz să nu ia o turnură politică. Să protesteze pentru ce vor!”. 

Vezi aici: Alexandru Cumpănașu: Băi nemernicilor, vreți să vă pun și poza cu Orban?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel