Chirieac: Totul s-a prăbușit. Kovesi, statut de procuror columbian

LC Kovesi
LC Kovesi

Fosta șefă a DNA este vizată în 30 de dosare penale, conform România TV. Într-o intervenție la postul de televiziune, analistul Bogdan Chirieac a fost întrebat despre situația în care a ajuns Laura Codruța Kovesi. 

Într-unul dintre dosarele care o vizează pe Laura Codruța Kovesi, aceasta este acuzată că ar fi șantajat un afacerist. Întrebat până unde ar putea merge Laura Codruța Kovesi, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

”Până unde merg procurorii mexicani sau columbieni atunci când anchetează traficanții de droguri, dincolo de limitele legii. Problema este că, undeva, partenerul strategic al României a pus semnul egal între Mexic, Columbia și România, și între activitatea de combatere a corupției și traficul de droguri. Și de aici ceea ce se permite procurorului mexican, care la nevoie poate fi extras de acolo, dacă viața lui este în pericol, la fel ca și a agenților americani, infiltrați în rețelele de traficanți, același lucru se întâmplă și cu doamna Kovesi. Orice parchet din lumea asta, după ce apăreau înregistrările cu domnul Negulescu, probabil că erau investigate în două ore să se vadă dacă sunt autentice, iar apoi se declanșa arestarea preventivă pentru că aici vorbim de fapte comparabile cu crima, cu violul, cu tâlhăria. Deci nu sunt infracțiuni ale gulerelor albe, ce spunea domnul Negulescu că face. 

De fiecare dată când aud aceste înregistrări mă gândesc cum va fi repus în funcție procurorul Mircea Negulescu. Eu încă mai cred că ar putea fi repus în funcție. La fel cum domnul Onea este în continuare procuror. Dânsul este magistrat cu toate drepturile," a răspuns Bogdan Chirieac.

 

Tot sistemul de valori dorit în România, prăbușit după anunțul lui M. Weber

Bogdan Chirieac spune că odată cu mesajul lui Manfred Weber care cere oprirea anchetei îndreptate împotriva lui Kovesi, tot sistemul de valori pe care România dorea să-l construiască, s-a prăbușit. 

"În privința doamnei Kovesi, președintele popularilor europeni, susceptibil de a deveni după 26 mai premierul Europei, vine și spune României: cer să se oprească imediat ancheta judiciară împotriva doamnei Kovesi. Deci în acel moment, tot sistemul de valori, pe care înceram să-l construiesc, s-a prăbușit. Un politician, că Manfred Weber e politician, cere unui stat, despre care se presupune ca are o justiție independentă și cu care se luptă să fie independentă, în mod oficial, cere României încetarea anchetei judiciare împotriva doamnei Kovesi. Cine să o înceteze?

Eu mă întreb dacă Inspecția Judiciară se va autosesiza ca pe o încălcare a independenței justiției. Deci toate aceste lucruri nu o afectează pe doamna Kovesi. Dânsa are statut de procuror mexican sau columbian acum, care și-a făcut datoria cu clanurile de traficanți de droguri”, a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac, în direct la România TV. 

Vezi și: Gabi Tamaș, eliberat din închisoare, dar în arest la domiciliu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel