Chirieac: Tentativă de înlăturare politică a lui Dăncilă. Este intolerabil!

Liviu Dragnea: Indiferent cine ar fi acela, nu vom fi de acord!
Liviu Dragnea: Indiferent cine ar fi acela, nu vom fi de acord!

Fostul ministru al Muncii Dragoş Pîslaru a declarat, la Digi FM, că Mişcarea România Împreună ia în calcul o acţiune în instanţă împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Fostul ministru a motivat decizia invocând faptul că 13 din cei 15 membri din partea societăţii civile ai Consiliului Economic şi Social (CES) au fost schimbaţi pentru că ”deranjau planurile Executivului”.

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere ca Dragoș Pâslaru "transmite acelaşi semnal pe care îl transmite şi Dacian Cioloș: țara se conduce cu DNA-ul şi cătuşele. Atât ştiu domniile lor. Nu se conduce altfel, nu există dialog, instituţii. Există numai organe. Dânşii sunt cu plângerea penală, cu abuzul în serviciu".

Ce ar putea urma, dacă acest nou dosar va fi deschis

"Există această neşansă, în acest moment. Premierul nu este şi parlamentar. Dacă era, orice acţiune era sortită eşecului deoarece camera din care făcea parte nu încuviinţa începerea urmării penale. Mai trebuie, însă, făcut ceva. Și, aici, profesorul Tudorel Toader ar trebui să propună: să activeze acea prevedere a denunțului calomnios. Statul pierde bani când începe o astfel de anchetă, iar cel care a făcut denunţul trebuie să răspundă", a mai declarat analistul politic, în emisiunea Ediție de weekend, de la Antena 3.

Cât despre parcursul în această speţă, Bogdan Chirieac a afirmat că, în cazul în care se va depune o plângere penală "va fi luată în seamă şi se va încerca acelaşi lucru ca în cazul plângerii după întâlnirea cu premierul Israelului. Doar că acele consecinţe internaţionale erau atât de importante, încât "au lăsat-o jos". Dar cum? L-au schimbat pe şeful DIICOT, ca să se închidă acel dosar aberant.

Se poate să fie o nouă tentativa de înlăturare politică, prin intermediul justiţiei, a doamnei Dăncilă. Nu este în regulă. Nu se întâmplă aşa ceva în niciun stat european civilizat sau în toată lumea occidentală. Adică opoziţia face plângeri penale, nişte procurori interesaţi le dau curs, apoi preşedintele îl suspendă pe premier. Aşa ceva este intolerabil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel