Chirieac: S-ar putea ajunge la suspendarea președintelui

Bogdan Bolojan / 20 dec 2016 / 19:58

Bogdan Chirieac este de părere că dacă președintele Klaus Iohannis va refuza propunerea de premier din partea PSD-ALDE, coaliția câștigătoare a alegerilor ar putea declanța procedurile de suspendare a președintelui, ceea ce ar putea duce la urmări grave în actualul context european. 

Întrebat ce părere are despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să refuze propunerea de premier din partea PSD și ALDE, Bogdan Chirieac a făcut o previziune sumbră. Președintele ar putea fi suspendat într-un context în care Europa este în fierbere. 

''Ultimul lucru de care avem nevoie este o criză constituțională. Probabil că majoritatea parlamentară va declanșa procedurile de suspendare a președintelui(n.r.-dacă refuză propunerea de premier). Subliniez că este esențial ca președintele Iohannis să rămână la Cotroceni următorii trei ani pentru integritatea teritorială a României. Dacă alianța se duce la președinte cu un nume de premier, iar Iohannis refuză, vă dați seama că acel premier ajunge în Parlament, pică și se îndreaptă către al doilea și apoi alegeri anticipate. Nu cred că Parlamentul dorește alegeri anticipate în acest moment," a declarat Bogdan Chirieac la România Tv.  

[citeste si]