Chirieac: Sunt două tabere, Dăncilă - Firea. ”Nu va fi doar atât”

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat, după declarațiile politice de luni ale Gabrielei Firea, înaintea BPN al PSD, că în partid se conturează două tabere mari.

Mai multe declarații clare au fost făcut luni, înaintea BPN al PSD, situație care a fost explicată de analistul politic Bogdan Chirieac:

”Din punctul meu de vedere, se conturează clar, de acum încolo, cele două tabere din partid. O tabără în jurul doamnei prim ministru Viorica Dăncilă, cealaltă tabără - nu știu cât este de numeroasă, dar știu că este foarte vocală - în jurul doamnei Firea. Și, de aici încolo, liderii locali ai partidului se aliniază de o parte și de cealaltă. Rezultatul, dacă lucrurile merg în această direcție, este că se poate ajunge, și eu spun că se va ajunge, inclusiv la trecerea moțiunii de cenzură, pentru că s-ar putea să o voteze chiar parlamentari din PSD, care sunt arondați baronilor din partid și ar putea să fie alături de doamna Firea. Câte vreme doamna Dăncilă rămâne premier, atunci și partidul va fi în spatele dânsei. Dacă va pierde această funcție, atunci câștigătoare va fi doamna Firea”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică, în emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Analistul politic a continuat: Opoziția din PSD, în acest moment, se construiește în jurul Gabrielei Firea și eu cred că tentativa de a muta Congresul în luna septembrie era tocmai pentru a se oferi mai mult timp grupării Firea să se consolideze, pentru ca doamna Firea să devină președinte al partidului.

"Nu va fi doar atât"


Referitor la participarea Gabrielei Firea la Congresul PSD, Bogdan Chirieac susține că nu știe dacă va fi prezentă sau nu, însă consideră că Primarul General al Capitalei este o fire luptătoare.

Nu știu dacă va participa sau nu la Congres doamna Firea sau se va mărgini doar la o influență informală asupra partidului. La cum iese doamna Firea, eu cred că nu va fi doar atât. În plus, dânsa este o luptătoare. Ați văzut, i-a dat replica lui Băsescu, este extrem de activă. Nu mi se pare că este o personalitate politică ce s-ar fi retras, să-și vadă de problemele medicale pe care, din nefericire, le are și pe care cu toții sperăm că le va trece cu bine”, a completat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel