Chirieac, semnal-cheie despre 'trădarea' lui Orban. Tăriceanu: Întrebarea e foarte bună

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că nu va vota moțiunea împotriva Guvernului Orban, precizând că până la alegerile anticipate, căderea Guvernului ar genera o criză politică.

Tăriceanu a fost ulterior întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă ALDE ar vota o moțiune împotriva Guvernului, în cazul în care Orban ar desființa Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) prin asumarea răspunderii în Parlament. 

Liderul ALDE a amintit că protocolul dintre ALDE și PNL pentru susținerea Guvernului Orban specifică clar că Secția nu va fi desființată.

„Întrebarea e foarte bună. Am să fac referire la ceva ce a fost menționat și de premierul Orban. Noi am avut și am semnat cu premierul Orban un acord în 12 puncte. În acest acord e prevăzut în mod explicit că nu se desființează Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Suntem de acord ca legislația privitoare la funcționarea Secției să fie discutată în Parlament, unde putem să îi aducem corecturi dacă va fi nevoie. Cu toate că există mult folclor în jurul Secției și multe neadevăruri, eu subliniez necesitatea unei responsabilități legale a magistraților pentru actele pe care le fac. Oamenii nu sunt niște jucării prin care unii se joacă cu destinele și viețile lor”, a precizat Tăriceanu.

UDMR, un precedent periculos

Bogdan Chirieac a subliniat însă că și UDMR a avut un asemenea acord cu PNL, în sensul în care Orban garanta că nu se va ajunge la alegeri locale în două tururi de scrutin, fapt pentru care UDMR a votat Guvernul în Parlament.

„Și UDMR a avut un acord cu PNL în care se specifica că nu se va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Acordul a fost încălcat de premierul Orban iar președintele UDMR a anunțat foarte clar în acel moment că votează moțiunea”, a amintit Chirieac.

„Da... Știu. Aveți dreptate...”, s-a rezumat să afirme Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel