Chirieac: S-a creat marele partid comunist de dreapta

Prin aprobarea fuziunii PNL - PDL s-a creat "marele partid comunist de dreapta", crede analistul politic Bogdan Chirieac, care arată că prin formarea noii structuri s-a "externalizat băsismul", care în prezent mai poate fi găsit doar la Partidul Mișcarea Populară.

Chirieac spune că partidul rezultat din fuziunea PDL - PNL "va fi contraponderea, sperăm, la 25 de ani de la Revoluție, pentru PSD". 

"Structurarea partidului, îi zic eu comunist de dreapta, pentru că este organizat cum știe dl. Vasile Blaga, și știe bine. Dl. Vasile Blaga, e ziua lui astăzi și și-a făcut câteva cadouri. Poate fi o zi memorabilă în istoria României prin faptul că se formează marele partid de dreapta. Doi, dispare PDL-ul. O aroganță foarte subtilă pe care Vasile Blaga o face d-lui Traian Băsescu. Răspunsul de la perdeluță vine astăzi prin răspunsul lui Blaga: PDL nu mai există, dar există un mare PNL", a declarat Bogdan Chireac, sâmbătă, în emisiunea "Panorama", de la Antena 3, moderată de Oana Stănciulescu.

Analistul politic îl descrie pe Vasile Blaga drept "cel mai bun organizator de partide", urmașul lui Octav Cozmâncă.

"Mai mult, îi ajută foarte mult în - să vedem dacă va fi - procesul de debăsificare a României (...) Procesul de debăsificare este mai ușor de făcut și este în favoarea noului partid de dreapta pentru că PMP s-a pus deoparte. În acest moment, chiar și cei care au fost acolo spun 'nu noi, căutați-i acolo, căutați-i în CPEx'. S-a externalizat băsismul. 'Băsismul este la PMP, îl găsiți acolo. Noi suntem partidul de dreapta' ", a adăugat Chirieac.

"Alianța Creștin Liberală" îi face necazuri lui Iohannis, avertizează un sociolog

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel