Chirieac: Ruptura dintre Dăncilă şi Dragnea, evidentă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Într-o intervenţie telefonică pentru Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunţul premierului Viorica Dăncilă cu referire la referendum. Dăncilă a anunţat, la Bacău, că duminică va vota şi la referendumul convocat de Klaus Iohannis pe tema justiţiei, nu doar la alegerile europarlamentare. 

"Este, dacă vreţi, o ruptură vizibilă în acest moment între doamna Dăncilă şi partid. Şi declaraţia aceasta care face un deserviciu partidului, nu fiindcă referendumul ar avea cea mai mică importanţă, ci pentru că este un referendum făcut exclusiv pentru alegerile prezidenţiale, pentru candidatura domnului preşedinte Klaus Iohannis. Prin faptul că doamna Dăncilă spune da, eu merg la referendum, nu că ar urma-o foarte multe persoane, îşi sprijină contracandidatul politic al propriului partid. Pe vremuri, se putea numi trădare. În cazul doamnei Dăncilă este o inadvertenţă gravă între dânsa şi politica propriului partid", a declarat Bogdan Chirieac. 

Ruptura, provocată de vocile din exterior

Analistul politic Bogdan Chirieac a menţionat şi câteva motive care ar fi putut duce la această ruptură din interiorul PSD. 

"Cred că ruptura s-a produs atunci când voci din exteriorul ţării în special i-au spus doamnei Dăncilă că din acest moment este un lider mondial. În definitiv e o doamnă, cu un CV impresionant. Dar în acelaşi timp se pare că i s-a sugerat cumva să se dezlipească cumva de partidul care a pus-o în funcţie. Cred că întârzierea importantă pe legile justiţiei, modificările la codurile penale, cred că toate lucrurile, poate şi o lipsă de comunicare între doamna premier şi preşedintele PSD, duc la această ruptură", a comentat Chirieac. 

Dăncilă, în siguranţă pe postul de premier 

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebui să se teamă pentru funcţie, Bogdan Chirieac a declarat că PSD nu mai poate schimbat un nou premier fără să rişte pierderea guvernării. 

"Nu este posibil în actualul context politic, fiindcă aşa cum Traian Băsescu a încălcat Constituţia în 2009, când a refuzat să numească un premier al coaliţiei majoritare PSD-PNL-UDMR, insistând cu numirea lui Boc ca premier, aşa va face şi Klaus Iohannis şi nu va mai  numi un nou premier PSD. Viorica Dăncilă şi PSD sunt condamnaţi să rămână în această postură. PSD nu îşi va permite să piardă guvernarea", a conchis Chirieac. 

La Bacău, Viorica Dăncilă a dat un nou semnal al rupturii dintre ea şi liderul PSD, Liviu Dragnea, când a spus că va merge să voteze şi la referendum, nu doar pentru alegerile europarlamentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel