Chirieac: Poate răsturna rezultatul alegerilor. Eveniment care schimbă cursul campaniei

Florin Răvdan / 18 noi 2019 / 23:25
Dăncilă și Iohannis
Dăncilă și Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat că Viorica Dăncilă are o şansă să răstoarne soarta alegerilor prezidenţiale, însă totul depinde de ce va alege să facă marţi seara, când preşedintele Klaus Iohannis are programată o dezbatere cu mai mulţi jurnalişti şi politologi. 

"Lebăda palidă, care este întâlnirea de mâine a domnului Iohannis, ar putea deveni o lebădă neagră şi pentru domnia sa, iar asta depinde doar de d-na Dăncilă. Dacă dânsa are o idee, nu ştiu ce idee, să meargă la conferinţa dlui Iohannis eventual, sau să facă altceva în acea perioadă, atunci se poate răsturna rezultatul previzibil al alegerilor de duminică. 

Dl. Klaus Iohannis este pe post de împărat acolo. Când o femeie, o doamnă, intră şi tot staff-ul împăratului, toată armata sa numeroasă bine echipată şi antrenată se năpusteşte pe femeie, atunci se poate întâmpla un declic pe retina alegătorilor. Mai mult, programul preşedintelui este că miercuri şi joi se află la Zagreb la congresul PPE. Nici nu îşi face campanie în aceste zile. Marţi seară poate fi un eveniment care să schimbe cursul campaniei electorale, cum a fost joia neagră cu Băsescu şi Geoană

Dacă d-na Dăncilă are o altă idee şi staff-ul domniei sale are altă idee pentru ziua de mâine, poate schimba rezultatul previzibil al votului, reiterez asta. Sau nu! Lebăda palidă poate rămâne aşa, iar rezultatul se joacă pe prezenţa la vot, dar în condiţiile unei prezenţe scăzute, domnul Iohannis poate avea surprize!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.