Chirieac - Pandele, replici spumoase la Antena 3: Vreau să știu răspunsul!

Gabriela Firea și Florentin Pandele
Gabriela Firea și Florentin Pandele

Analistul politic Bogdan Chirieac şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au discutat în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire" de la Antena 3 pe tema disensiunilor evidente din cadrul PSD, dar şi pe tema împărţirii partidului în tabăra condusă de Viorica Dăncilă şi tabăra Gabrielei Firea. De altfel, Florentin Pandele i-a şi acuzat pe social-democraţi că i-au transformat soţia în sacul de box al partidului. 

"Sunt două tabere în PSD. Una în fruntea căreia este prim-ministrul care are CEx-ul în spate, şi de partea cealaltă este Gabriela Firea, în spatele căreia nu se găseşte decât Gabriela Firea. Pentru că acum câteva luni de zile în spatele Gabrielei Firea erau vreo 28 de semnatari, dar când s-au prezentat la CEx mai erau vreo 7. Asta apropo de curajul de a ieşi la bătaie. PSD-ul are mereu nevoie de o victimă, cineva trebuie prezentat ca sac de box. După alegerile locale, Gabi Firea a fost lăsată în pace până la parlamentare, pentru că era nevoie de ea. A fost stoarsă ca o lămâie. Stăteam cu copiii acasă, eram dădacă, mamă până venea ea. Imediat după ianuarie 2017, Gabriela Firea a fost transformată într-un sac de box al PSD. Liviu Dragnea a făcut una dintre cele mai mari greşeli pe care le poate face un lider politic, a omorît omul care administrează primăria capitalei. A amintit fiecărui primar de sector că are pixul primarului general. A împărţit capitala în şapte şi a rezolvat problema", a declarat Florentin Pandele. 

Firea, unul dintre liderii importanţi ai PSD

Analistul Bogdan Chirieac l-a contrazis pe primarul din Voluntari şi i-a transmis acestuia că primarul Capitalei nu este fără susţinere în cadrul PSD. 

"Doamna Dăncilă are un avantaj prin faptul că este primul ministru în funcţie. Câtă vreme ocupă funcţia aceasta, partidul este mai degrabă tentat să rămână alături de dânsa. Pierderea fotoliului de prim-ministru aruncă PSD în opoziţie şi opinia mea este că va fi în opoziţie până în 2024. E foarte greu să revii în momentul acesta, iar ca urmare doamna Dăncilă va pierde şi preşedinţia partidului. Dacă doamna Dăncilă rămâne în funcţie, are şi prima şansă la şefia partidului. Doamna Firea în opinia mea nu este singură în faţa doamnei Dăncilă, îl are în primul rând pe domnul Pandele. Din punct de vedere politic, este o persoană foarte influentă. Înţeleg că toţi parlamentarii PSD de Ilfov au mers alături de doamna Firea când Liviu Dragnea a rupt relaţiile cu dumneaei. Apoi, unul dintre liderii puternici ai partidului, domnul Paul Stănescu, este trup şi suflet alături de doamna Firea. Cred că forţele sunt egale, singurul avantaj al doamnei Dăncilă este funcţia de prim-ministru", a menţionat Bogdan Chirieac. 

Renunţă Florentin Pandele la prezidenţiale?

"Vreau să ştiu cât de hotărât este domnul Pandele să candideze la preşedinţie şi pentru ce anume s-ar răzgândi", a întrebat analistul Bogdan Chirieac pe finalul intervenţiei telefonice. 

Iar răspunsul edilului de Voluntari nu s-a lăsat aşteptat. 

"De obicei, când mă apuc de un lucru îl duc la capăt. Şi de data aceasta vreau să merg până la capăt. Sunt conştient că suntem singuri împotriva unui tsunami", a încheiat Florentin Pandele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel