Chirieac: Orban, lovit adânc în inimă. Iohannis va evita Constituția

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat că au decis, Klaus Iohannis și cu el, că, pentru România, cea mai bună variantă este a alegerilor anticipate. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la România TV, că-și imaginează că PSD nu se va sinucide acum prin depunerea unei moțiune de cenzură: ”Deci PSD-ul nu va depune o moțiune de cenzură. Singura șansă în acest caz este demisia domnului Orban. Așa cum văd eu lucrurile, Orban nu se va opune în niciun fel, în momentul în care domnul Iohannis îi va solicita demisia. Probabil că așteaptă o așezare a locurilor la mese. Domnul Orban, lovit adânc în inimă că PSD-ul este o ciumă roșie cu care nu se mai poate locui în aceeași țară, va demisiona, cerând alegeri anticipate. Probabil vreo hotărâre a CCR, probabil vreo reacție a PSD-ului, se așteaptă un pretext”, a analizat Bogdan Chirieac. 

Cine va rămâne premier

Întrebat cine ar putea fi noul premier și dacă va fi tot Ludovic Orban, analistul politic a răspuns: 

”Înțeleg că, în conformitate cu legea, dacă premierul demisionează, el nu mai poate fi interimar. El poate fi interimar doar dacă el pică în cazul unei moțiuni de cenzură, cum a fost cazul cu doamna Dăncilă. Dar am înțeles că președintele va evita din nou Constituția și se caută o modalitate ca domnul Orban să rămână interimar pe perioada în care se va face baletul cu prăbușirea Guvernului de încă două ori”, a mai precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel