Chirieac: Nou test pentru Guvernul Grindeanu, după moțiune

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat la România TV că după moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu, premierul va fi nevoit să dea un test important.

Astfel, Guvernul Grindeanu chiar dacă scapă de moțiune va fi blocat pe perioada verii deoarece nu are abilitate să dea ordonanțe. Pentru a evita acest lucru, Sorin Grindeanu va fi nevoit să constituie o majoritate parlamentară până la începerea vacanței parlamentare.

Dacă scapă de moțiune, Guvernul Grindeanu mai are de dat un test, precizează Bogdan Chirieac. Până în vacanța parlamentară, guvernul Grindeanu va fi nevoit să obțină majoritate pentru a trece în Parlament legea de abilitarea a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară.

Așadar, la moțiune se va observa dacă PSD și ALDE mai au majoritate parlamentară. Următorul pas pentru guvernul Grindeanu 2 este să reușescă să facă jumătate plus unu. În caz contrar, Sorin Grindeanu va rămâne premier, dar într-un guvern minoritar extrem de vulnerabil care la următoarea sesiune parlamentară poate fi răsturnat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel