Chirieac: Mi se pare foarte grav, de neacceptat! Nu trebuia să existe niciodată

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, la Antena 3, pericolul de la alegerile europarlamentare și referendum, dar și ce n-ar fi trebuit să existe, în acest context. 

”În privința referendumului, nu am ce să caut. Nu mă pot duce acolo să validez un referendum îndreptat împotriva României. Foarte mulți români au această opțiune. Foarte important mi se pare sistemul de vot, care e un pic aberant: buletinul îl scanează o singură dată și va fi un pic dificilă stabilirea prezenței, eu cred că trebuia scanat buletinul o dată pentru alegeri, o dată pentru referendum. Câtă vreme eu scanez o singură dată, mă poate trece foarte ușor și la alegerile europarlamentare, și la referendum.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Nu trebuia să existe niciodată”

El a mai spus: ”Ceea ce mi se pare foarte grav e graba total nejustificată a completului de cinci de la ÎCCJ de a da o sentință în cazul Dragnea. Avocații au ridicat excepții, nu înțeleg, sub nicio formă, graba într-un proces din 2006 pe motiv că au fost angajate două femei la prefectură. Acest proces nu trebuia să existe niciodată. Dacă l-au făcut, măcar să ia o decizie în cunoștință de cauză. Mi se pare absurd să anunți pronunțarea a două zi după alegeri. Păi de ce? În funcție de ce rezultă la alegeri să dai sentința? Dacă PSD va obține un scor cuprinzător, vrei să lovești PSD, arestându-i liderul? Amestecul direct al justiției în politică mi se pare de neacceptat. Cred că sentința pentru Liviu Dragnea depășește, ca importanță, rezultatul de la alegerile europarlamentare fiindcă referendumul are foarte puține șanse să treacă, fapt care-l va pune pe Klaus Iohannis într-o poziție foarte dificilă, cel care, în ciuda tuturor sfaturilor, a insistat să facă un referendum total inutil, împotriva lui Liviu Dragnea. Deci faci un referendum împotriva lui Liviu Dragnea duminică și a doua zi, un complet de la ÎCCJ să dea sentința. Exact asta se întâmplă astăzi în România”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel