Chirieac: Iohannis și elefanții. Legătura cu referendumul pe justiție

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat cele două întrebări anunțate de către Administrația Prezidențială pentru referendumul pe justiție din 26 mai, din aceeași zi cu alegerile europarlamentare. 

”Slavă Domnului că lucrurile stau așa că suntem în Săptămâna Mare. Zic eu, șansele PNL de a nu înregistra un scor sensibil mai mic decât USR cresc. Cele două întrebări sunt, ca să spunem pe românește, două prostii. Prima întrebare cu amnistie și grațiere... S-au dat multe ordonanțe de amnistie și grațiere a faptelor de corupție în ultimii 30 de ani în România? Nu s-a dat niciuna din 89 încoace. După 30 de ani vine și spune până aici. Domnul președinte Iohannis a făcut fix asta: La New York umbla un individ pe stradă, țipa, urla. E politically correct să nu te legi de om, dar, la un moment dat un polițist, că acolo sunt mai hotărâți așa, nu ca pe la noi, l-a oprit pe cetățean și i-a zis: dom`ne, ce faci aici de urli? Răspuns: Dom`ne, alung elefanții. Polițist: Dom`ne, dar nu sunt elefanți aici pe o rază de șase mii de mile. Răspunde omul: Vedeți că metoda mea dă rezultate. Exact asta e cu interzicerea OUG pe amnistie și grațiere pe chestiunea cu faptele de corupție.” a spus analistul politic, la Antena 3. 

În ceea ce privește a doua întrebare, analistul politic spune că e o prostie: ”În prima parte a celei de-a doua întrebări spune că fiți de acord să nu se mai dea ordonanțe pe niște termeni pe care nici nu-i țin minte și în partea a doua spune ca Ordonanțele să poată să fie contestate și de alții la CCR. Adică nu știu, de ONG-uri, deci e o prostie.”

De ce e bine că președintele a ales cele două întrebări anunțate pentru referendum

”Slavă Domnului că s-au pus aceste întrebări. Ele fiind o prostie, nu vor mobiliza electoratul extremist. Prin faptul că electoratul extremist nu va fi mobilizat, este esențial pentru PNL, care e un partid important, să rămână o forță politică semnificativă în România. Dacă eu luam întrebarea lui Andrei Caramitru: Sunteți de acord ca președintele să poate aresta pe oricine prin decret prezidențial? Ăla era tipul de întrebare care mobiliza poporul muncitor din extrema dreaptă și din extrema stângă. Pe Iohannis nu-l văd călău, dar întrebarea aceasta pregătea terenul pentru Dacian Cioloș. Slavă Domnului că și-a dat seama de eroare” a spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel